Ze scheid haar betaalrekening van die van haar man: "Ik wil mijn financiële onafhankelijkheid"

door Janine

12 Januari 2022

Ze scheid haar betaalrekening van die van haar man: "Ik wil mijn financiële onafhankelijkheid"
Advertisement

Wanneer iemand besluit te trouwen, weet hij dat veel aspecten van zijn leven noodzakelijkerwijs met de partner zullen worden “gedeeld”; van het huis tot privé-ruimtes, tot vriendschappen, familie enzovoort, tot aan wat voor velen een echt pijnpunt is, namelijk financiën. Veel echtparen geven er de voorkeur aan om elkaars financiën te "verenigen" om een ​​toekomst op te bouwen voor zichzelf en voor de kinderen die eventueel zullen komen, terwijl anderen er anders over denken en deze persoonlijke aspecten die zo belangrijk en delicaat zijn liever scheiden...

via The Sun UK

Advertisement

Net als Shelly Horton, een Australische journalist, die publiekelijk heeft verklaard dat ze heeft besloten haar financiën gescheiden te houden van haar man, niet omdat ze denkt dat ze een gebrek aan vertrouwen heeft in de man met wie ze heeft besloten te trouwen en met wie ze de rest van haar leven door wil brengen, maar omdat ze van mening is dat het apart van haar man beheren van haar financiële tekortkomingen haar onafhankelijker maakt in de relatie.

Zoals Shelly het uitdrukte: "Ik wil mijn man niet vragen of hij denkt dat het wel of niet nodig is dat ik een bepaalde jurk koop of dat ik met mijn kleinkinderen naar de film wil. Ik weet dat hij uiteindelijk ja zou zeggen, maar dat is het probleem niet. Het probleem is dat ik het hem niet elke keer wil vragen. Ik werk het hele jaar heel hard, dus ik weet dat ik recht heb op mijn geld en mijn financiële onafhankelijkheid."

Advertisement

De beslissing van deze vrouw ontstond ook uit de negatieve ervaring die ze moest doormaken met een echtscheiding en de daaruit voortvloeiende verdeling van gemeenschappelijke goederen; het was niet gemakkelijk en daarom koos Shelly, nadat ze had besloten om met haar nieuwe echtgenoot Darren te trouwen, voor de verdeling van spullen en economische onafhankelijkheid: "Ik zou graag advies willen geven aan elke vrouw om haar eigen bankrekening te hebben, gescheiden van die van haar man, waar zij en alleen zij op elk moment toegang toe heeft, omdat je nooit weet wanneer ze het nodig zal hebben!"

Een advies dat veel vrouwen hebben willen volgen, geïnspireerd door de uitspraken van Shelly Horton; wat vind je van haar beslissing, heeft ze er goed aan gedaan om de betaalrekeningen te scheiden of niet?

Advertisement