Dakloze man viert verjaardag met zijn honden: een jongen snelt hen te hulp

Janine image
door Janine

06 Februari 2022

Dakloze man viert verjaardag met zijn honden: een jongen snelt hen te hulp
Advertisement

Hoewel we in een samenleving leven waarin het welzijn over het algemeen heerst, mogen we niet vergeten dat er ook veel armoede in deze wereld is, mensen die om weinig de veiligheid van een huis verliezen, een veilig dak om onder te leven, en die gedwongen worden om door te gaan dankzij het goede hart van vreemden, levend in de kou en vorst van de straten waar we allemaal elke dag lopen, in gemeenschappelijke onverschilligheid. Maar een eenvoudig gebaar van vriendelijkheid kan het lot van deze daklozen echt veranderen...

via Dani Riatiga/TikTok

Advertisement
Steven Orozco/Twitter

Steven Orozco/Twitter

Vandaag willen we je het ontroerende verhaal vertellen van Choco, een dakloze man die samen met het gezelschap van zijn twee zwerfhonden in de straten van Bucaramanga, in Colombia, woont; een al met al bekend personage in het kleine stadje van Zuid-Amerika, die echter de wereld rondging toen enkele foto’s werden gepubliceerd waarin we Choco zijn verjaardag in eenzaamheid zien vieren, alleen met het gezelschap van zijn trouwe viervoeters, liggend op de grond in een straat zoals vele anderen...

Een afbeelding die niet onopgemerkt bleef...

Advertisement
Dani Riatiga/TikTok

Dani Riatiga/TikTok

Velen in de gemeenschap van Bucaramanga zagen de ontroerende beelden van de trieste verjaardag van deze arme dakloze man, waaronder een TikTok-gebruiker genaamd Dani Riatiga die Choco benaderde en zijn beschikbaarheid aanbood om hem financieel te helpen met de kleine dingen van het dagelijks leven. In een van de video's die Dani op TikTok plaatste, kun je zien hoe de Colombiaanse jongen het lot van Choco en zijn twee honden echt ter harte nam en de dakloze man de kans gaf op een nieuw paar schoenen: "We zijn hier met een van de honden, de andere wacht buiten, we hebben de schoenen al gekocht, dan komt de badkamer, alles wat Choco wilde. We willen een plek voor hem vinden, bedankt allemaal voor het meedoen aan deze mooie actie!”, zei Dani in de video.

Dani Riatiga/TikTok

Dani Riatiga/TikTok

In feite wekte Dani Riatiga's gebaar van grote vriendelijkheid het bewustzijn van de gemeenschap van de Colombiaanse burgers die zich vervolgens haastten om Choco en zijn twee honden de basisbehoeften te geven; aan de dakloze hebben ze werkelijk van alles gedoneerd, van water tot voedsel, tot kleding en alles wat dagelijks gebruikt kan worden. Nu komt de stad waar hij woont in actie om hem een ​​veilig thuis te geven om in te eten en te slapen!

Dani Riatiga/TikTok

Dani Riatiga/TikTok

Er is heel weinig nodig om het leven van deze mensen die alles hebben verloren te verbeteren, de daad van buitengewone vrijgevigheid van Dani en de gemeenschap van Bucaramanga leert het ons, zodat ook wij minder onverschillig zullen zijn voor het lijden van deze mensen die geen plek hebben om te leven!

Advertisement