Ondernemer biedt $5.000 aan elke werknemer die ontslag neemt: degenen die blijven zijn het meest gemotiveerd

Janine

17 Januari 2022

Ondernemer biedt $5.000 aan elke werknemer die ontslag neemt: degenen die blijven zijn het meest gemotiveerd
Advertisement

Tevredenheid op de werkplek is ook heel belangrijk voor de productiviteit en het lijkt erop dat veel ondernemers dit eindelijk beginnen te begrijpen. Als een werknemer niet tevreden genoeg is met zijn baan, de werkomgeving waar hij dagelijks naartoe gaat of zijn salaris, moet de werkgever actie ondernemen, want op de lange termijn zal zijn eigen bedrijf de dupe worden. De ondernemer Chris Ronzio weet hoe belangrijk het is om gemotiveerde en enthousiaste mensen in zijn team te hebben, en daarom voert hij een ongebruikelijk experiment uit: na 2 weken proefperiode biedt hij $5.000 aan elke werknemer die niet voldoende tevreden is met zijn werk, om ontslag te nemen.

via Business Insider

Advertisement

Als ze je vijfduizend dollar zouden aanbieden om ontslag te nemen, wat zou je dan doen? Voor CEO Chris Ronzio is dit de lakmoesproef: als de werknemer de grote som geld niet accepteert, betekent dit dat hij erg enthousiast is om deel uit te maken van zijn team en het werk voort te zetten waarvoor hij 2 weken proeftijd had. Om zo'n keuze te maken, moet je echter begrijpen dat je een onmiddellijk voordeel opgeeft, namelijk $5.000. Zeker, voor onbepaalde tijd in dienst komen in het bedrijf belooft grotere voordelen op de lange termijn: kortom, degenen die ermee instemmen om voor Chris te blijven en te werken, zullen worden beloond. Bij het kiezen gaat het echter om het opgeven van $5.000 die onmiddellijk op je rekening zou kunnen verschijnen en ermee instemmen om te werken voor $2.500 per maand.

Het feit dat de werknemer zelf deze keuze maakt is erg belangrijk en ook symbolisch "sterk": men hoopt namelijk dat door vrijwillig een "gemakkelijk" bedrag op te geven, de werknemer daadwerkelijk gemotiveerd wordt om in het bedrijf te blijven.

Dit is een experiment dat, volgens de door Chris Ronzio gerapporteerde gegevens, zijn vruchtbare resultaten oplevert in termen van productiviteit.

Wat zou jij doen als je in zo'n situatie zou moeten kiezen? Schrijf het ons in de reacties!

Advertisement