Haar zoon rent op de loopband: om videogames te spelen moet hij 12.000 stappen per dag lopen

Janine image
door Janine

29 Januari 2022

Haar zoon rent op de loopband: om videogames te spelen moet hij 12.000 stappen per dag lopen
Advertisement

Er kunnen eindeloze discussies zijn over hoe een kind wordt opgevoed en er zullen altijd ouders zijn die een andere mening hebben dan de ander. De enige manier om geen fouten te maken, is proberen vast te houden aan gezond verstand, maar zelfs in dit geval is het niet altijd zo voor de hand liggend of eenvoudig. Kortom, de handleiding voor goed ouderschap is er niet en zal er ook nooit komen, maar je kunt extreem schadelijk gedrag onderscheiden van nuttig gedrag. Op de beslissing van een moeder om haar zoon op de loopband te laten rennen en hem vervolgens te belonen met videogames, is het web verdeeld. Het lijkt er namelijk op dat de vrouw op TikTok heeft uitgelegd dat de voorwaarde voor haar kinderen om videogames te spelen, is dat ze de 12.000 stappen per dag moeten lopen. Natuurlijk moeten ze ze niet allemaal op de loopband doen, maar fysieke activiteit en beweging zijn een voorwaarde.

Wreedheid of een goede leermethode?

via TikTok / themarienfam

TikTok / themarienfam

TikTok / themarienfam

Een vrouw die een video van haar zoon op de loopband op TikTok plaatste, kreeg veel kritiek, maar ook lof van andere ouders. Haar methode is simpel: kinderen moeten minstens 12.000 stappen per dag lopen als ze in het weekend videogames willen spelen. Iemand interpreteerde deze methode als een echte "marteling" voor het kind, terwijl anderen positief onder de indruk waren van de oplossing die de moeder had bedacht om de kinderen gezond te laten bewegen.

Natuurlijk is de veronderstelling van waaruit deze moeder vertrekt helemaal niet verkeerd: vele uren per dag videogames spelen zorgt voor een sedentaire levensstijl, wat allerminst gunstig is voor de gezondheid van kinderen.

Advertisement
TikTok / themarienfam

TikTok / themarienfam

De vrouw achter het account “themariefam” wil niet dat haar kinderen problemen met hun gezondheid krijgen en, hoe overdreven het ook mag lijken, zijn 12.000 stappen per dag wat een klein kind elke dag nodig heeft. Om eerlijk te zijn, zou een klein kind tussen de 13.000 en 15.000 stappen per dag moeten lopen, terwijl een tiener het bij 11.000 tot 12.000 kan houden.

De moeder dwingt echter niemand en laat haar kinderen kiezen: als ze willen spelen, moeten ze tot 12.000 stappen zetten en als ze niet willen spelen, lopen ze gewoon niet. “Mijn kinderen kunnen hun eigen beslissingen nemen”, zei ze resoluut.

Wat vinden jullie van deze oplossing?

Advertisement