21-jarige verandert een busje in een huis met behulp van gerecyclede materialen: ze betaalt de huur niet en spaart

Janine image
door Janine

31 Januari 2022

21-jarige verandert een busje in een huis met behulp van gerecyclede materialen: ze betaalt de huur niet en spaart
Advertisement

Betalen voor een huurhuis is tegenwoordig niet banaal, zeker niet als je heel jong bent en niet veel spaargeld hebt. Samenwonen is zeker een economische oplossing om je een beetje zelfstandigheid te kunnen veroorloven, maar het vinden van goede huisgenoten blijft een uitdaging. Amélise Burr, een 21-jarig meisje uit Cambridge, heeft haar eigen oplossing voor het probleem gevonden: wonen in een busje dat is ingericht met gerecyclede materialen en... geen huur betalen! Natuurlijk zijn er andere kosten waar ze niet omheen kan, maar geen astronomische bedragen waar huiseigenaren meestal om vragen. Met een totaal van 7.000 pond slaagde de jonge vrouw erin een "mobiel" nest te bouwen, om onafhankelijk te zijn. De video die haar kleine huis laat zien, is door meer dan 150.000 gebruikers bekeken!

via https://www.tiktok.com/@ameina...

TikTok / ameinavan

TikTok / ameinavan

De jonge vrouw woonde in Frankrijk voordat ze aan dit avontuur begon, maar keerde terug naar Engeland tijdens de Covid-19-pandemie, na het verlies van haar grootmoeder. Deze ervaring deed haar plotseling beseffen dat "het leven te kort is" om te worden verspild met dingen die ons geen voldoening schenken, en dus ontwierp ze haar ideale huis op vier wielen.

Advertisement
TikTok / ameinavan

TikTok / ameinavan

Haar kleine stacaravan lijkt alles te hebben, van een koelkast tot een douche. Om het busje om te toveren tot een soort minicamper, gebruikte Amelise grotendeels afvalmateriaal. Om het bed te bouwen, nam ze bijvoorbeeld een aluminium ombouw van een bed dat ze op een oprit vond en bouwde het vervolgens met pallethout. Het zijn juist de pallets die haar de meeste voldoening hebben gegeven bij de aanleg van de omgeving; de jonge vrouw wilde in feite de sfeer van een bergchalet uitstralen.

TikTok / ameinavan

TikTok / ameinavan

De grootste kostenpost was aanvankelijk de aanschaf van een oud busje (£ 5.000), daarna bedroegen de kosten tot nu toe £2.000. Al met al een kleine investering als ze het beste van haar leven kan maken in deze nieuwe stacaravan. Natuurlijk kost het in het begin veel moed en Amélise lijkt die gevonden te hebben.

TikTok / ameinavan

TikTok / ameinavan

Voor degenen die "een vrije geest" hebben en zich willen bevrijden van de verplichtingen die de samenleving oplegt, is deze levensoplossing helemaal niet slecht. Het belangrijkste voor Amélise is dat ze aan niemand de huur hoeft te betalen, maar dat ze kan zeggen dat ze de eigenaresse is van haar huisje, waardoor ze op de lange termijn veel geld bespaart.

Wat denk je, zou je ooit de moed hebben om je leven op deze manier te veranderen?

Advertisement