Ze verhuurt een tent op het balkon om een ​​huisgenoot te hebben en te besparen: €500 "all inclusive"

Janine image
door Janine

04 Februari 2022

Ze verhuurt een tent op het balkon om een ​​huisgenoot te hebben en te besparen: €500 "all inclusive"
Advertisement

Tegenwoordig bedenken we elke mogelijke oplossing om geld te besparen, aangezien de kosten van levensonderhoud steeds meer stijgen. Sommige steden zijn weliswaar duurder dan andere, maar het is vaak niet eenvoudig om woonruimte te vinden voor een goede prijs. En daarom besloot een vrouw een bizarre advertentie te plaatsen op zoek naar huisgenoten. Tot nu toe niets vreemds, want samenwonen met iemand brengt natuurlijk kostenbesparing met zich mee; wat opzien baarde was het feit dat de vrouw een tent op het balkon als woonruimte te huur aanbood, voor het (niet) bescheiden bedrag van 480 euro. Haar rechtvaardiging? Zürich is een erg dure stad, waar het niet eenvoudig is om voor een goede prijs een kamer te huren.

via Twitter / Perica Grašarević

Advertisement

Een vrouw (eenvoudig bekend als "Sandra") haalde de krantenkoppen nadat ze een advertentie betreft haar huis in Zürich op internet had gedeeld. Omdat het een erg dure stad is, besloot de vrouw het appartement te gaan delen om de kosten met iemand anders te delen. Wat argwaan, gelach en opschudding opwekte, was het feit dat Sandra met die aankondiging een tentplaats verhuurde op haar kleine balkon zonder beschutting. Een ietwat spartaanse accommodatie dus, die de vrouw met 500 Zwitserse francs betaald wilde hebben, het equivalent van zo'n 480 euro. Niet bepaald een bescheiden bedrag om de hele maand buiten op een balkon te kamperen!

Naast het bizarre aanbod, ontstaan uit het idee om op de huur te besparen, lijken er enkele problematische kwesties te zijn die Sandra misschien niet in twijfel heeft getrokken. Hoewel het niet strikt wettelijk verboden is, is het niet mogelijk om een ​​kampeertent als woonruimte aan te bieden: er bestaat het recht op een huis, op verlichting, op bescherming tegen lawaai en vuur en alsof dat nog niet genoeg is, zou een tent voor een dergelijke tijd ook de goedkeuring van de plaatselijke autoriteiten voor een bouwvergunning vereisen.

Advertisement
Flickr / Not the actual photo

Flickr / Not the actual photo

Sandra zei dat ze het vreemde van haar advertentie begrijpt, maar geeft niet op: "In deze stad is de situatie voor degenen die een appartement zoeken erg moeilijk. Het vinden van een betaalbare kamer om te huren is bijna onmogelijk. Ik realiseer me dat het in het midden van de winter een beetje moeilijk kan zijn om een ​​huurder te vinden. Vooral omdat het balkon niet overdekt is. Als ik tot het voorjaar niemand vind, vind ik dat oké.” Vanuit haar oogpunt zou een student er echter voor kiezen om haar tent te huren.

De huurkosten zijn erg hoog, maar deze kampeertent op het balkon ziet er niet erg overtuigend uit. Wat vind jij ervan?

Advertisement