Moeder bekritiseerd omdat ze haar zoon van school ophaalde en zichzelf in "ongepaste" kleding presenteerde

Janine image
door Janine

05 Februari 2022

Moeder bekritiseerd omdat ze haar zoon van school ophaalde en zichzelf in "ongepaste" kleding presenteerde
Advertisement

Iedereen zou tegenwoordig vrij moeten zijn om zich te gedragen zoals hij wil, door bijvoorbeeld zijn persoonlijkheid en voorkeuren uit te drukken, ook door middel van kleding. Het belangrijkste is dat de vrijheid van het ene individu nooit ten koste gaat van de vrijheid van een ander individu: de lijn is altijd erg dun, maar die moet worden gerespecteerd, met compromissen en acceptaties.

Vanessa Medina, een moeder, ging viraal op internet nadat ze zonder haar medeweten werd geregistreerd door enkele ouders van de school van haar zoon, net toen ze haar zoon naar school vergezelde. De video die gebruikers deed discussiëren, is eigenlijk denigrerend tegenover de moeder, die wordt "beschuldigd" van het dragen van te krappe en daarom ongepaste kleding om op school van haar zoon te verschijnen.

via Facebook / David Ramírez Personal Trainer

Advertisement

Vanessa Medina werd zwaar bekritiseerd door enkele ouders in de klas van haar zoon omdat ze hem kwamen ophalen of vergezellen in uitdagende kleren. Een van de andere moeders registreerde haar en zei hardop in de video: “Door zulke mensen zou ik de school van mijn zoon willen veranderen, walgelijk." Heftige woorden dus gericht aan een andere moeder die, althans volgens hen, zich ongepast zou kleden.

Advertisement

Vanessa is een professionele atlete, die elke dag traint, en die vooral teleurgesteld was door de kritieken. Aan de andere kant, wie zou er niet boos worden om zonder toestemming geregistreerd te worden? Vanessa's reactie op de moeder die de video plaatste liet niet lang op zich wachten: "Om mij te kleineren en zich met zoveel minachting jegens mij uit te drukken, heeft ze ook mijn 4-jarige zoon blootgesteld zonder te weten dat dit een overtreding is".

Bovendien voegde Vanessa eraan toe: “Haar plannen gingen niet zoals ze had gewild, ze had de slechtste bedoelingen door de video te uploaden en me bloot te stellen en op deze manier naar me te verwijzen. Ik ben een moeder die in vorm is en die werkt en voor haar zoon zorgt met alle liefde in de wereld".

Gebruikers die de video hebben gezien, zijn verdeeld over het onderwerp: er zijn mensen die de vrijheid om zich op welke manier dan ook te kunnen kleden blijven verdedigen en mensen die benadrukten hoe ongepast Vanessa's kleding eigenlijk was. De uitingen van genegenheid jegens Vanessa ontbraken echter niet en ze bedankte iedereen voor de ontvangen solidariteit.

Wat denk jij? Moet er ook een dresscode zijn om je kind van school te halen?

Advertisement