88-jarige grootvader en 23-jarige kleindochter studeren op dezelfde dag af aan dezelfde universiteit

Janine image
door Janine

07 Mei 2023

88-jarige grootvader en 23-jarige kleindochter studeren op dezelfde dag af aan dezelfde universiteit
Advertisement

De afstudeerdag is een spannend moment voor alle universiteitsstudenten, want het markeert het bereiken van een felbegeerd doel na een lange en vermoeiende studie. Het is natuurlijk een speciale herinnering, maar de afstudeerdag van een jonge student van de Universiteit van Texas in San Antonio (UTSA) was ronduit uniek.

De 23-jarige Melanie Salazar studeerde af op dezelfde dag en aan dezelfde universiteit als haar grootvader, de heer Rene Neira, 88 jaar. Een moment dat beslist moeilijk te vergeten is en een meer unieke dan zeldzame gebeurtenis was.

via Goodmorningamerica

Advertisement

Terwijl Rene het diploma economie behaalde, studeerde Melanie communicatie. De universiteit deelde deze ongebruikelijke mijlpaal met enkele foto's die op sociale netwerken werden gepubliceerd en die onmiddellijk honderden reacties en duizenden “likes" kregen: de hele familie was aangenaam verrast door de reacties die tijdens dit evenement werden ontvangen, waar grootvader Rene zo van droomde.

Het educatieve pad van de tachtigjarige was zeker niet gemakkelijk, aangezien hij zijn motivatie meer dan een halve eeuw intact moest houden. Zijn droom begon in feite in de jaren ’50. Op dat moment ontmoette hij de vrouw die spoedig zijn vrouw en moeder van zijn kinderen zou worden, dus sociale verantwoordelijkheden werden zijn nieuwe prioriteit en Rene zette zijn studie opzij om een ​​carrière in het bankwezen na te streven om zijn gezin te onderhouden.

Advertisement

In de jaren ’60 begon Rene interesse te ontwikkelen in stedelijke en economische ontwikkeling, vandaar zijn aspiraties om economie te studeren. Dus toen zijn kleindochter Melanie zich in 2016 inschreef aan de universiteit, vond Rene het tijd om zijn studie af te maken en schreef zich op 82-jarige leeftijd bij haar in. Hoewel de twee verschillende lessen volgden, gingen ze samen met de auto, aten ze in de mensa en studeerden ze samen. Dankzij zijn kleindochter leerde Rene surfen op het web en de meest grondige zoekopdrachten uitvoeren in de kortst mogelijke tijd. Onderweg waren er echter enkele hindernissen te overwinnen.

Toen zijn familie zijn benarde situatie en serieuze toewijding zag om zijn diploma te behalen, vroeg zijn familie vervolgens om erkenning bij UTSA, en het Instituut willigde het verzoek in. Zo slaagde René er na bijna zeven decennia in om op 88-jarige leeftijd af te studeren. Met vastberadenheid en doorzettingsvermogen is het echt mogelijk om je dromen waar te maken en meneer Rene is daar een geweldig voorbeeld van.

Advertisement