De dochter zakt voor de tweede keer op school: haar vader besluit haar op een voorbeeldige manier te straffen

Janine image
door Janine

22 Juni 2023

De dochter zakt voor de tweede keer op school: haar vader besluit haar op een voorbeeldige manier te straffen
Advertisement

Het "beroep" van ouder zijn is het meest complexe ter wereld: je hebt de verantwoordelijkheid en het plezier om je kinderen op te voeden, ook al word je soms gedwongen om ongemakkelijke figuren tegenover hen te worden om ze de beste weg te leren ondernemen. Natuurlijk zijn ouders mensen en als zodanig kunnen ze fouten maken, maar meestal proberen ze alleen voor hun bestwil streng te zijn, maar tot welk punt is het toegestaan?

Een vraag die veel mensen zichzelf stelden, vooral na het zien van wat een vader uit Girón in Colombia deed. De man besloot zijn 14-jarige dochter Nicole Yurestsi op een beslist strenge manier verwijten te maken.

via Clarin

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De jonge Nicole is niet geslaagd voor het schooljaar - ze is voor de tweede keer gezakt. Woedend over het falen van zijn dochter, besloot de vader haar huisarrest te geven en haar te dwingen het huis schoon te maken.

"Je hebt weer een schooljaar verloren en je hebt me zojuist laten zien dat je bereid bent om je tijd thuis door te brengen. Je hebt geen ambities, je wilt niet werken, je wilt niemand zijn in het leven", zei de man op een zeer strenge toon. Na de uitbarsting realiseerde deze vader zich dat zijn toon beledigend zou kunnen zijn voor iedereen die niet verder heeft gestudeerd en besloten heeft thuis te blijven, dus sprak hij het publiek op een kalmere toon toe.

Advertisement
Wilfredor/Wikimedia - Not the Actual Photo

Wilfredor/Wikimedia - Not the Actual Photo

“Vergeef me alsjeblieft, ik bagatelliseer of beledig niemand, het spijt me gewoon voor mijn dochter. Ik zou niet willen dat haar enige ambitie is om te trouwen en voor een man te zorgen – bekende hij – in plaats daarvan zou ik willen dat ze zich in zou zetten om een rooskleurige toekomst op te bouwen, als dat is wat ze wil, niet om iemand anders te dienen”, verklaarde hij.

De episode lokte gemengde reacties uit onder gebruikers, waarbij sommigen deze straf te hard maar voorbeeldig noemden, terwijl anderen het overdreven vonden.

Wat denk jij ervan?

Advertisement