Lerares ontdekt dat een van haar leerlingen al 6 maanden in een tent woont: ze besluit in te grijpen (+VIDEO

Janine image
door Janine

25 Maart 2023

Lerares ontdekt dat een van haar leerlingen al 6 maanden in een tent woont: ze besluit in te grijpen (+VIDEO
Advertisement

Soms besef je pas hoeveel geluk je hebt als je het verliest. Veel mensen beschouwen het feit dat ze een dak boven hun hoofd hebben als vanzelfsprekend, terwijl het in plaats daarvan een geschenk is waarvoor we altijd dankbaar moeten zijn: de familie van Eric Hatch is zich hiervan terdege bewust, een alleenstaande vader die met zijn vier kinderen in Grizzly Flats, in Californië - Verenigde Staten - gedurende vele jaren woonde, totdat een brand hun huis verwoestte. Na die ramp kon Eric niet anders dan zijn gezin onderbrengen in enkele kampeertenten in Somerset. Hij dacht dat het een oplossing van een paar dagen was, maar helaas leefden de vijf zes maanden in deze precaire omstandigheden.

via Dailymail

Advertisement
YouTube - ABC 10

YouTube - ABC 10

Dagelijkse activiteiten zijn niet gemakkelijk in een kampeertent en de situatie kan alleen maar erger worden als het koud wordt: "Er is geen toilet en zelfs geen warm water", zegt Layla, een van de vier kinderen van Eric. Het meisje begon haar dagen rond de school door te brengen op zoek naar een gratis wifi-punt om toegang te krijgen tot internet en haar huiswerk te maken. Haar lerares merkte haar op en vroeg of ze hulp nodig had. Nadat ze het verhaal van haar leerling had gehoord, waarschuwde de lerares onmiddellijk EmergencyRV, een organisatie, en vertelde hen over Layla's inzet om huiswerk te maken.

Dankzij haar melding heeft de familie een mooie verrassing kunnen ontvangen. De organisatie is namelijk een inzamelingsactie gestart en heeft een volledig uitgeruste camper aan de familie geschonken: "Menen jullie dat?", vroeg een van de zussen bij het zien van het huis op wielen. Eric daarentegen was letterlijk sprakeloos en deed niets anders dan iedereen bedanken.

Advertisement

De lerares en de non-profitorganisatie zijn ook een geldinzamelingsactie gestart om de familie te helpen. Eric zei dat hij ontroerd was en buitengewoon dankbaar voor de hulp: "Wat ik vandaag heb geleerd, is dat er nog steeds mensen zijn op wie ik kan rekenen", zei hij.

Een prachtig verhaal dat de essentie van solidariteit en het belang ervan laat zien.

Advertisement