De oudste dochter is het zat om moeder te zijn voor haar 4 broers en zussen en wil weg: haar moeder is woedend

Janine image
door Janine

13 Februari 2022

De oudste dochter is het zat om moeder te zijn voor haar 4 broers en zussen en wil weg: haar moeder is woedend
Advertisement

In het leven kiest ieder van ons ervoor om verantwoordelijkheden te hebben en neemt de consequenties, positief of negatief, van deze keuze op zich. Een keuze die echter op geen enkele manier op anderen kan en mag wegen.

Een 20-jarig meisje deelde op Reddit haar tirade over de bijzondere gezinssituatie waarin ze zich bevindt. De jonge vrouw is de oudste van al haar vier broers en zussen, en daarom heeft ze altijd voor hen gezorgd. Hun moeder is niet bepaald het prototype van de perfecte ouder, zozeer zelfs dat ze het huishouden, het bereiden van maaltijden en andere essentiële taken die een moeder in de eerste plaats zou moeten doen, aan de oudste dochter overlaat. De jonge vrouw is het nu zat en wil graag het huis uit, maar ze maakt zich zorgen om haar broertjes en zusjes: wat moeten ze zonder haar?

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De gebruikster op Reddit "Few_Blood1369" legde haar situatie online uit en vroeg gebruikers om advies. De jonge 20-jarige voelt zich schuldig bij de gedachte alleen al om haar broertjes en zusjes alleen te laten, samen met een moeder die nooit veel voor hen heeft gezorgd. De jonge vrouw heeft twee zusjes van 5 en 3, en twee broertjes van 9 jaar en 10 maanden. Ze zijn allemaal nog op een leeftijd waarop ze duidelijk een moeder nodig hebben, of op zijn minst een ouder die op de best mogelijke manier voor hen zorgt. Hun biologische moeder is echter nooit zo in hen geïnteresseerd geweest, zozeer zelfs dat ze de meeste van haar taken aan haar oudste dochter heeft overgelaten. Kortom, de jonge vrouw, als oudere zus zijnde, moest als een moeder voor haar broers en zussen zijn!

De jonge vrouw is van plan om voor één keer in haar leven haar behoeften op de eerste plaats te stellen en zou graag bij een vriendin van haar intrekken. Dit zou onvermijdelijk inhouden dat ze van huis en van haar broers en zussen weg zou moeten. Toen ze haar plan aan haar moeder meedeelde om eindelijk wat onafhankelijkheid te vinden, verslechterde de situatie.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Haar moeder beschuldigde haar ervan een egoïst te zijn die alleen aan zichzelf denkt, omdat zij alleen nooit voor al haar kinderen zou kunnen zorgen. Het moet vreselijk zijn om je eigen moeder tegen je te hebben. Het meisje vertelde haar duidelijk dat het niet haar verantwoordelijkheid is om haar kinderen op te voeden, maar haar moeder beschuldigde haar ervan verwend te zijn; het ergste was dat ze haar kinderen op een gemene manier vertelde dat hun oudere zus hen in de steek zou laten om alleen aan zichzelf te denken. Diezelfde avond bleef de jonge vrouw om haar broertjes en zusjes te troosten, die die nare woorden hadden gehoord, terwijl hun moeder naar een feest ging.

De 20-jarige voelt zich nu schuldig, omdat ze haar broers en zussen niet wil achterlaten in de handen van een moeder die niet in staat is voor hen te zorgen. Wat moet ze doen? Haar leven en vrijheid voor altijd opgeven? Veel gebruikers wezen erop dat het probleem de onverantwoordelijke moeder was.

Advertisement