x
Alleenstaande moeder tovert container…
De man doet de was niet tenzij hij zijn eigen kleren moet wassen: de vrouw betaalt hem met gelijke munt terug Hij bekent dat hij 70 jaar zonder rijbewijs heeft gereden: aangehouden door de politie

Alleenstaande moeder tovert container om tot mini-huisje waar ze samen met dochtertje woont (+ VIDEO)

16 Februari 2022 • Door Janine
3.802
Advertisement

Het probleem van het niet hebben van een vaste woning wordt helaas door veel mensen gevoeld, aangezien het recht op huisvesting tegenwoordig niet voor iedereen gegarandeerd is. Er zijn mensen die, geconfronteerd met armoede, erin slagen om in zekere zin creatief te handelen en te vertrouwen op hun eigen weinige sterke punten. Lulu is bijvoorbeeld een Argentijnse vrouw en alleenstaande moeder die permanent naar de Verenigde Staten is verhuisd. Ondanks dat ze weer naar school moest, was Lulu niet van plan vast te zitten in een "traditioneel" beroepsleven, met een fulltime baan van 9 tot 17, noch in een leven waarin ze huur zou moeten betalen. De vrouw loste het probleem op door eigenhandig een klein huis te bouwen, beginnend met een container.


Lulu slaagde erin om gratis een container te bemachtigen, een van die containers die werd gebruikt om goederen uit China te vervoeren, en transformeerde deze volledig in een klein huis. Natuurlijk moest ze een kleine initiële investering doen van ongeveer $4.000, maar verder lukte het haar met gebruikte materialen. Het geld werd voornamelijk gebruikt voor het plaatsen van de ramen, thermische isolatie van het huis en de aankoop van een werkende keuken, boiler en campingfornuis inbegrepen. Al het andere, van de vloerplanken tot de kasten, is gemaakt van gerecycled materiaal.

De containerruimte was echter te klein voor haar en haar dochter, dus bouwde Lulu een slaapkamer op een oplegger.

Hoe klein het ook lijkt, het huis heeft alle benodigdheden: een badkamer met toilet, ligbad en wastafel, een koelkast, een fornuis en zelfs een speelkamer. Het lijdt geen twijfel dat leven zoals Lulu doet een keuze is die vooral verband houdt met de levensstijl die je besluit te nemen: deze moeder had een "eenvoudig" leven nodig, waardoor ze kwaliteitstijd met haar dochter kon doorbrengen.

Advertisement

Zou je terug willen naar een eenvoudiger leven, misschien wat modern comfort opgevend? Schrijf het ons in de reacties!

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt