Alleenstaande moeder tovert container om tot mini-huisje waar ze samen met dochtertje woont (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

16 Februari 2022

Alleenstaande moeder tovert container om tot mini-huisje waar ze samen met dochtertje woont (+ VIDEO)
Advertisement

Het probleem van het niet hebben van een vaste woning wordt helaas door veel mensen gevoeld, aangezien het recht op huisvesting tegenwoordig niet voor iedereen gegarandeerd is. Er zijn mensen die, geconfronteerd met armoede, erin slagen om in zekere zin creatief te handelen en te vertrouwen op hun eigen weinige sterke punten. Lulu is bijvoorbeeld een Argentijnse vrouw en alleenstaande moeder die permanent naar de Verenigde Staten is verhuisd. Ondanks dat ze weer naar school moest, was Lulu niet van plan vast te zitten in een "traditioneel" beroepsleven, met een fulltime baan van 9 tot 17, noch in een leven waarin ze huur zou moeten betalen. De vrouw loste het probleem op door eigenhandig een klein huis te bouwen, beginnend met een container.

via Youtube / Kirsten Dirksen

Advertisement
Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Lulu slaagde erin om gratis een container te bemachtigen, een van die containers die werd gebruikt om goederen uit China te vervoeren, en transformeerde deze volledig in een klein huis. Natuurlijk moest ze een kleine initiële investering doen van ongeveer $4.000, maar verder lukte het haar met gebruikte materialen. Het geld werd voornamelijk gebruikt voor het plaatsen van de ramen, thermische isolatie van het huis en de aankoop van een werkende keuken, boiler en campingfornuis inbegrepen. Al het andere, van de vloerplanken tot de kasten, is gemaakt van gerecycled materiaal.

Advertisement
Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

De containerruimte was echter te klein voor haar en haar dochter, dus bouwde Lulu een slaapkamer op een oplegger.

Hoe klein het ook lijkt, het huis heeft alle benodigdheden: een badkamer met toilet, ligbad en wastafel, een koelkast, een fornuis en zelfs een speelkamer. Het lijdt geen twijfel dat leven zoals Lulu doet een keuze is die vooral verband houdt met de levensstijl die je besluit te nemen: deze moeder had een "eenvoudig" leven nodig, waardoor ze kwaliteitstijd met haar dochter kon doorbrengen.

Zou je terug willen naar een eenvoudiger leven, misschien wat modern comfort opgevend? Schrijf het ons in de reacties!

Advertisement