Deze huiseigenaar wil een klein lek niet repareren, wat later een uitgave van $8.000 wordt

Janine image
door Janine

08 April 2022

Deze huiseigenaar wil een klein lek niet repareren, wat later een uitgave van $8.000 wordt
Advertisement

Heb je ooit een huis gehuurd? Dan is het je vast opgevallen dat de relatie met de huiseigenaar niet altijd even eenvoudig is. Soms is het niet mogelijk om met hem of haar te communiceren, word je niet gehoord en wordt het vooral een probleem om kleine of grote onderhoudsinterventies te laten doen. Om deze reden ontstaan ​​er heel vaak schermutselingen, contrasten die moeilijk te herstellen zijn.

Herken jij jezelf in deze beschrijving? De hoofdpersoon van het verhaal dat we je gaan vertellen, weet heel goed waar we het over hebben.

via Reddit

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

De huurder vertelde het verhaal zelf in een post op Reddit. Hij schreef: "Een tijdje geleden kreeg de kraan van het bad een kleine lekkage. Het was niet ernstig, maar voordat het erger zou worden, nam ik contact op met de huiseigenaar. Ik stuurde een eerste e-mail maar kreeg geen reactie. Twee dagen later - vervolg de gebruiker - was het lek groter geworden, dus ik schreef een tweede e-mail. Weer niets. Na een paar dagen was de waterstroom constant en stuurde ik een derde e-mail. Zijn antwoord? Hij vertelde me dat hij het probleem niet op zou lossen.”

Op dat punt besloot de huurder, gezien de onverschilligheid van de verhuurder, dat hij alles in die staat zou laten. Vroeg of laat zou hij een stap verder gaan en begrijpen dat hij de badkamer moest repareren.

Als je denkt dat de wetten van karma niet bestaan ​​en dat het lot niet klaar staat om een ​​paar lessen te geven aan degenen die zich niet goed gedragen, dan heb je het mis. We leggen je uit waarom.

Advertisement
Alon/Flickr - Not the actual photo

Alon/Flickr - Not the actual photo

Hij bracht twee weken door in die staat, de kraan lekte steeds meer en het betrof niet langer alleen zijn appartement. "Op een dag kreeg ik het telefoontje van de flat. - schreef de man opnieuw - Ze vertelden me dat ze mijn appartement binnen moesten omdat het lek dat ik in huis had problemen veroorzaakte op de verdieping eronder, waardoor verschillende punten beschadigd raakten. Ik verblikte of verbloosde niet. Ze stuurden een loodgieter en enkele metselaars om het probleem op te lossen, zowel in mijn badkamer als in de verdieping onder me”.

Moraal van het verhaal? De huiseigenaar moest de flat compenseren voor zowel reparaties in zijn appartement als die eronder. Wat denk je dat het bedrag was? Deze grap kostte de man maar liefst $8.000.

"Hij had ook de moed om me te schrijven nadat hij de rekening van het appartementencomplex had ontvangen om me te vragen hoe het kon dat het zo duur was. - zei de gebruiker op Reddit - Op dat moment kon ik het niet laten en stuurde ik al mijn eerdere e-mails en ook die van hem waarin hij schreef dat hij niets zou doen om het lek te verhelpen. Ik wacht nog steeds op een antwoord."

De reacties op het web lieten niet lang op zich wachten en de meeste waren in het voordeel van de huurder. Wat het meest werd gewaardeerd? Zijn gedrag: weigeren de schade op zijn kosten te verhalen was een manier om een ​​signaal af te geven aan de eigenaar. Als de huurder anders had gedaan, zou de verhuurder nooit de zeer hoge rekening hebben ontvangen en het belang van aanwezig zijn in de relatie met de huurders niet hebben begrepen.

We zijn er zeker van dat het de volgende keer anders zal gaan, denk je ook niet?

Advertisement