Hij gaat 4 dagen op vakantie naar Turkije en als hij terugkomt vindt hij een telefoonrekening van £192.000

Janine image
door Janine

13 Februari 2022

Hij gaat 4 dagen op vakantie naar Turkije en als hij terugkomt vindt hij een telefoonrekening van £192.000
Advertisement

Er zijn mensen die geen feeling hebben met techniek en telefonie, maar er zijn gevallen waarin zelfs de meest ervaren persoon alert moet blijven. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te begrijpen wat dataroaming is en wat je moet doen als je naar het buitenland reist. Geen zin om deze simpele regels te leren? Welnu, dan zou je je in de zeer ongelukkige situatie kunnen bevinden van John Nisill, die na een vierdaagse vakantie in Turkije met zijn gezin een telefoonrekening van £192.000 kreeg. Toch had de man de telefoon tijdens zijn verblijf in het buitenland heel weinig gebruikt, - wat was er gebeurd?

via The Sun

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

John Nisill komt uit Skelmersdale, een stad in Lancashire, en geloofde niet dat een simpele vierdaagse vakantie in Turkije hem meer zou kosten dan hij zich ooit had kunnen veroorloven. Toen hij thuiskwam, merkte hij echter dat hij een zeer hoge telefoonrekening had en ook nogal "onverklaarbaar": bijna 200 duizend pond! Hoe kon dat? Voor 16 minuten te hebben gebeld in 4 dagen? Precies!

Tijdens zijn vakantie in Turkije werd John een paar keer gewaarschuwd door zijn officemanager: "Mijn baas belde me en zei dat ik de telefoon moest uitzetten. ‘De rekening lijkt me wat hoog', zei hij. ‘Het kost je £ 100.000.' De volgende dag belde hij me weer en zei: 'Zet hem uit, nu kost het je £192.000.' Ik keek naar de rekening en zag dat het elke 30 seconden met £80 steeg. Ongelooflijk".

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Het mysterie werd later ontdekt: John's telefooncontract bevatte slechts 250 MB aan data en de man had blijkbaar de drempel ver overschreden. In die vier dagen had hij namelijk 43 GB aan data verbruikt zonder het te beseffen! John beweert dat hij geen waarschuwingen heeft gekregen van zijn telefoonmaatschappij, maar deze is een andere mening toegedaan:

"We hebben hem meerdere keren gewaarschuwd dat hij zijn databeschikbaarheid had overschreden, dat de standaard roamingtarieven van kracht waren en dat hij er veel gebruik van maakte. Uit onze gegevens blijkt dat de klant ervoor heeft gekozen om geen datalimiet op te nemen in het abonnement. We raden klanten altijd aan om te kiezen voor een roaminglimiet, net als de overgrote meerderheid van onze zakelijke klanten. We moedigen klanten ook aan om alle meldingen die we hen sturen over hun gegevensbeschikbaarheid in acht te nemen."

Wat is de waarheid? Laten we hopen dat de arme John niet al dat geld hoeft te betalen!

Advertisement