De man doet de was niet tenzij hij zijn eigen kleren moet wassen: de vrouw betaalt hem met gelijke munt terug

Janine image
door Janine

16 Februari 2022

De man doet de was niet tenzij hij zijn eigen kleren moet wassen: de vrouw betaalt hem met gelijke munt terug
Advertisement

Het is niet altijd gemakkelijk om huishoudelijke taken gelijkelijk te verdelen en soms word je boos op je in gebreke blijvende partner. De grens van het uithoudingsvermogen kan echter komen na een lange dag werken: bij thuiskomst wordt men overweldigd door stress en wanhoop, en de enige wensen voor de avond zijn het dragen van een joggingbroek en het omhelzen van de begrijpende partner. TikTok-gebruikster "mumlifechoseme" beschreef echter een van haar vele thuiskomsten waar dit niet zo ging: ze deed de deur open en stond voor een mand met vuile kleren met een briefje erop "Dit zijn JOUW kleren". Wie zou er rustig kunnen blijven tegenover zoiets? De vrouw in kwestie besloot in feite een passief-agressieve houding aan te nemen die perfect werkte als wraak tegen haar man.

via TikTok / mumlifechoseme

Advertisement
TikTok / mumlifechoseme

TikTok / mumlifechoseme

De TikToker, echtgenote en moeder, heeft een video gepubliceerd die viraal is gegaan over hoe ze haar man "wreekte" nadat deze haar vuile kleren had laten vinden om te wassen. Wanneer je man besluit dat hij de was niet doet en hij is er niet in geïnteresseerd, tenzij er ook wat van zijn kleren zijn om te wassen, is er maar één plausibel antwoord en “mumlifechoseme” gebruikte die.

Advertisement
TikTok / mumlifechoseme

TikTok / mumlifechoseme

Heel simpel, vanaf dat moment waste de vrouw alleen haar kleren en die van haar kinderen, en liet die van haar man liggen. In de praktijk betaalde ze de man terug met gelijke munt. Maar de "wraak" eindigde daar niet.

Niet alleen kleding… zelfs de lakens op het bed: "Vanaf nu verschoon ik alleen de lakens aan MIJN kant van het bed", aldus de TikToker in haar video.

TikTok / mumlifechoseme

TikTok / mumlifechoseme

"Vanaf nu doe ik de boodschappen alleen voor MIJ en mijn kinderen, ik hoop dat je niet te hongerig bent Matt!" vervolgde de vrouw op TikTok. De video toont de verdeling van het eten in de koelkast en een briefje met de woorden "Matt", die een open plastic doos aangeeft met wat overgebleven voedsel erin.

TikTok / mumlifechoseme

TikTok / mumlifechoseme

Kortom, deze vrouw gaf haar man die haar niet vriendelijk had behandeld een lesje.

Psychologen beweren dat "je partner een lesje leren" niet bepaald het beste is om te doen, maar veel vrouwen vragen zich af of zij gedoemd zijn degenen in huis te zijn die meer huishoudelijk werk doen. Zijn vrouwen verplicht zich over te geven aan het idee dat echtgenoten, hoe lief en redelijk ook, het huishouden gewoon niet gelijk kunnen verdelen? Welnu, volgens psycholoog Joshua Klapow is het het beste om je partner geen "lesje te leren", maar om je ongemak op de best mogelijke manier te communiceren.

TikTok / mumlifechoseme

TikTok / mumlifechoseme

Wat als de partner geen compromis wil sluiten? Er is niet over alles te onderhandelen binnen een relatie, maar als de partner nooit enig teken van berouw of spijt toont voor zijn tekortkomingen met betrekking tot bijvoorbeeld het huishouden, dan betekent het misschien dat hij veel meer met zijn eigen behoeften bezig is dan met die van de ander of de relatie. Dit zijn natuurlijk alarmbellen: wat ben je bereid op te offeren voor de relatie? Pas op dat je je eigen behoeften en eisen niet te veel op de tweede plaats zet, anders riskeer je wrok jegens je partner te voelen.

Advertisement