Als hij erachter komt hoeveel zijn vriendin verdient, vraagt ​​hij haar de helft van zijn hypotheek te betalen: ze weigert

Janine image
door Janine

17 Februari 2022

Als hij erachter komt hoeveel zijn vriendin verdient, vraagt ​​hij haar de helft van zijn hypotheek te betalen: ze weigert
Advertisement

Bij een stel dat besluit samen te gaan wonen, is het ook belangrijk om te praten over hoe de financiën zullen worden beheerd, aangezien wordt besloten om samen aan een nieuw hoofdstuk van het leven te beginnen. Uitgaven en inkomsten moeten worden gedeeld, maar er moeten regels worden opgesteld om niet het risico te lopen de relatie zelf te verpesten. We weten dat de kwestie van geld altijd erg gevoelig is en dat stellen om deze reden vaak uit elkaar gaan. Een vrouw vertelde op Reddit haar ervaring met haar vriend, met wie ze na anderhalf jaar relatie ging samenwonen en met wie ze de belangrijke discussie over de economische kwestie moest aangaan. Kort gezegd: toen haar vriend erachter kwam hoeveel ze per maand verdiende, vroeg hij haar om de helft van zijn hypotheek te betalen, omdat ze bij hem ging wonen. Ze weigerde echter en Reddit-gebruikers gaven haar geen ongelijk.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Zij (22) en hij (29) besloten na anderhalf jaar relatie te gaan samenwonen. Voordat ze elkaar hadden leren kennen, huurde zij een klein appartement terwijl hij een huis had gekocht. Nadat ze een relatie waren aangegaan, besloten de twee om door te gaan naar de volgende stap, namelijk samenwonen. Op dit punt was het logisch dat ze naar het huis van haar vriend zou verhuizen en haar gehuurde appartement zou verlaten. De problemen kwamen toen de twee hun maandsalaris met elkaar vergeleken. Als arts dacht hij duidelijk dat hij veel meer geld zou verdienen dan zij, maar de jonge vrouw, die van beroep social media manager is, liet hem sprakeloos toen ze hem haar maandsalaris meedeelde: "Ik vroeg je hoeveel je per maand verdient, niet per jaar". Toen hij eenmaal besefte dat zijn vriendin 150% meer verdiende dan hij, dacht de man geen twee keer na en vroeg haar om de helft van de hypotheek te betalen.

Op dit verzoek, dat in eerste instantie redelijk leek, antwoordde de jonge vrouw negatief: "Op dat moment was ik een beetje verrast. Ik bedoel, het is niet dat ik helemaal niet van plan was bij te dragen. Ik zou graag voor de boodschappen hebben gezorgd, rekeningen betalen, koken en schoonmaken, ook omdat ik weet dat mijn werklast veel lager is dan die van hem. Dus ik vertelde hem dat ik niet de helft van zijn hypotheek zou hebben betaald."

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De man vatte het niet goed op en herhaalde dat ze, aangezien hij de maandelijkse termijnen betaalde, een deel van een hypotheek zou kunnen betalen. De jonge vrouw antwoordde echter met enige precisie: ten eerste was de termijn van haar huur veel lager dan die van de lening van haar vriend; bovendien, als het op een dag niet ging zoals ze hadden gehoopt, zou hij eindigen met een betaald huis en zou zij met lege handen overblijven; ten slotte verdiende ze destijds zoveel omdat ze een klant had uit een land waar de valuta bijna 20 keer sterker is dan die van haar eigen land.

Uiteindelijk stelde ze een compromis voor: aangezien het huis absoluut niet gemeubileerd is, bood ze aan om te betalen voor onder andere de meubels, naast een bijdrage aan alle bovengenoemde kosten. Helaas stond haar vriend erop haar te vragen de helft van de hypotheek te betalen.

Gebruikers zijn een beetje verdeeld over de kwestie. Er zijn mensen die beweren dat ze niet had mogen weigeren om bij te dragen aan de kosten van de hypotheek en anderen die daarentegen helemaal aan haar kant staan: "Het huis is van hem, de hypotheek staat op zijn naam, dus hij moet het betalen".

Wat vind jij?

Advertisement