Hij ziet drie hongerige jongens in een restaurant en betaalt de lunch voor hen: een engel zonder vleugels

Janine image
door Janine

20 Februari 2022

Hij ziet drie hongerige jongens in een restaurant en betaalt de lunch voor hen: een engel zonder vleugels
Advertisement

Heb je ooit een vriendelijk gebaar gemaakt naar mensen die je niet kende, waardoor hun dag voor altijd ten goede veranderde? Er is niets mooiers dan solidariteit, empathie, het verlangen om goed te doen zonder er iets voor terug te vragen. Zoals de anonieme hoofdpersoon van dit verhaal deed, die niet aarzelde en er alles aan deed om drie jongens te eten te geven die op zoek waren naar eten en niet wisten hoe ze moesten betalen in een restaurant...

via Understanding Compassion

Advertisement

This is my "are you actually sure it's Taco Tuesday?" moment.

Pubblicato da Josh Walker su Mercoledì 21 marzo 2018

De positieve gebeurtenis vond enige tijd geleden plaats in een restaurant van Taco Bell in West Palm Beach, in Florida; een man genaamd Josh Walker plaatste op zijn Facebook-profiel een foto die in het restaurant was gemaakt met een bijschrift dat snel zijn weg vond op internet. Op de foto van Josh Walker staan ​​drie tienerjongens die nieuwsgierig over de toonbank leunen om te bestellen. Zoals Josh het in zijn eigen woorden zei: "Deze drie jongens gingen zitten en staarden met hongerige blikken naar het menu. Toen liep een anonieme klant van de zaak naar hen toe, terwijl alle jongens opzij gingen bij het zien van deze man, de woorden die hij uitsprak maakten mijn dag beter; de man zei tegen hen: "Willen jullie allemaal een slush? Kom maar mee, ik trakteer!"

Verrast door dat voorstel renden de drie hongerige jongens meteen naar de toonbank en bestelden ze niet alleen slush maar ook heerlijke taco's bij de drankjes; dit alles onder het toeziend en gulle oog van die schijnbaar naamloze weldoener. Josh vertelde over dat zo onverwachte en speciale moment: "De man vroeg de caissière snel of hij kon betalen voordat de jongens begonnen te eten, omdat hij onmiddellijk moest vertrekken en geen tijd had. Hij zei hen snel gedag, en deze vriendelijke man liep door de deur zonder te wachten op de drie jongens om hem te bedanken."

Advertisement

Sitting in Taco Bell today, I laughed to myself as a group of young boys came stumbling into the air conditioned...

Pubblicato da Josh Walker su Giovedì 19 maggio 2016

Toen, zoals de gelukkige eigenaar van het restaurant op Facebook vertelde, glimlachte de man naar hem, zich realiserend dat hij was opgemerkt, deed zijn pet af ter begroeting en liep de deur uit, zonder iets tegen iemand te zeggen. Hij dacht dat zijn vriendelijke daad onopgemerkt zou blijven, maar Josh Walker was er een ooggetuige van geweest.

Deze prachtige getuigenis laat ons eens te meer zien dat we niet aardig, empathisch en sympathiek tegenover anderen moeten zijn alleen maar om door anderen te worden bekeken of opgemerkt, maar dat we gewoon voor de simpele liefde voor vriendelijkheid moeten zijn, want het is juist om deze acties voor de minder bedeelden te doen.

Complimenten aan deze anonieme weldoener!

Advertisement