Op haar 17e verdient ze 10.000 pond per dag door video's op TikTok te plaatsen: "Ik wil niet meer studeren"

Janine image
door Janine

18 Februari 2022

Op haar 17e verdient ze 10.000 pond per dag door video's op TikTok te plaatsen: "Ik wil niet meer studeren"
Advertisement

Eén op de duizend lukt het, en Alicia Breuer is precies dat "gelukkige" meisje dat erin slaagde succes te behalen dankzij de ontwikkeling van sociale netwerken. TikTok is bijvoorbeeld erg populair bij jongeren en Alicia heeft hier van geprofiteerd, zozeer zelfs dat ze er haar werk van heeft gemaakt: het meisje is pas 17 jaar oud, maar verdient 10.000 pond per dag dankzij de virale inhoud die ze dagelijks plaatst! Dit alles was mogelijk dankzij het algoritme van het beroemde sociale netwerk, waar ze elke dag de meest interessante inhoud uit miljoenen publicaties opvist, en ze viraal maakt.

Doordat Alicia elke dag zoveel geld verdient, zei ze dat ze niet verder wilde studeren: "Zolang het goed gaat, concentreer ik me liever op mijn video's. Het heeft geen zin om naar de universiteit te gaan."

via Mirror

Advertisement

De Britse tiener Alicia Breuer leeft echt de droom van veel tieners van tegenwoordig, namelijk een influencer zijn die virale inhoud voor het web produceert. Alicia is pas 17 en heeft meer dan 700.000 volgers op TikTok en meer dan 200.000 op Instagram, en daarom verdient ze ongeveer £10.000 per dag. Het begon allemaal toen de jonge vrouw uit verveling TikTok begon te gebruiken om de tijd te doden tijdens de lockdown vanwege de pandemie. De meeste van haar video's zijn de zogenaamde lip-sync, dat wil zeggen, die waarin ze reciteert of zingt door haar lippen te bewegen en synchroon te lopen met de audio van een film of een beroemd lied. Kortom, het is als lipsynchronisatie, maar dan met de stem van iemand anders!

Binnen een paar maanden veroverde Alicia iedereen op TikTok, zozeer zelfs dat ze werd benaderd door een bureau dat haar wilde hebben als promotor van enkele kleding- en cosmeticamerken.

Advertisement

Het is duidelijk dat de jonge vrouw vele andere video's uploadt, bijvoorbeeld die waarin ze zichzelf laat zien in plotselinge wisseling van kleding, altijd van vrij bekende en belangrijke merken. Dit soort clips en de inkomsten die ze ermee verwerft, hebben haar ervan overtuigd haar studie te staken. Blijkbaar steunen professoren, vrienden en familieleden haar op dit pad, waarvan de jonge vrouw de tijdelijkheid lijkt te overwegen. De wereld van sociale media is in feite kortstondig en kan van het ene op het andere moment veranderen: het is beter voor Alicia om nu de voordelen van deze populariteit te benutten.

Advertisement