85-jarige man zet een paar munten in op een sportweddenschap en wint ongeveer 2700 pond

Janine image
door Janine

18 Februari 2022

85-jarige man zet een paar munten in op een sportweddenschap en wint ongeveer 2700 pond
Advertisement

Soms heeft het leven echt onverwachte verrassingen voor ons in petto; meestal zijn het positieve verrassingen, soms helaas ook negatieve dingen. De hoofdpersoon van dit buitengewone verhaal van geluk is de levende getuige van hoe in het leven alles toevallig is, en dat geluk op onze deur klopt wanneer we het het minst verwachten. Zijn naam is Janus 'George' Wagonback, hij is 85 jaar oud en de hele wereld is jaloers op hem vanwege zijn ongelooflijke verhaal...

via BBC News

Advertisement
Pixabay/Not The Actual Photo

Pixabay/Not The Actual Photo

De hoofdpersoon van dit ongelooflijke geluksverhaal heet Janus 'George' Wagonback, hij is 85 jaar oud en ondanks dat zijn onverwachte overwinning de wereld rond is gegaan, is het niet de eerste keer dat hij zich waagt aan moedige en bizarre sportweddenschappen. Janus had in feite besloten om drie pennies, dit zijn kleine munten zonder een zeer hoge waarde in de Britse munteenheid, in te zetten op een weddenschap gelijk aan 1/90,0000 (praktisch zeer onwaarschijnlijk), waarvan het uitgangspunt het volgende was: wat als alle tien voetbalwedstrijden gespeeld in Schotland die dag in een gelijkspel eindigden? Een hoogst onwaarschijnlijk resultaat, dat zich alleen met een enorm geluk had kunnen concretiseren. En zo gebeurde uiteindelijk.

Janus had slechts drie cent ingezet op een zeer riskante weddenschap, maar hij had veel vertrouwen in het resultaat, en zelfs als hij zou verliezen, zou hij praktisch slechts drie munten van lage waarde hebben verloren die hij die dag op zak had, Vrouwe Fortuna zou voor de rest zorgen. De volgende dag deed Janus in de sportkranten de ontdekking die hij niet had verwacht: alle tien gespeelde wedstrijden in Schotland waren in een gelijkspel geëindigd en hij had bijna 2700 pond mee naar huis genomen... wat een geluksvogel!

Advertisement
rudyanderson/Wikimedia - Not The Actual Photo

rudyanderson/Wikimedia - Not The Actual Photo

De gelukkige winnaar van £2.700 zei: "Ik wist niet dat ik had gewonnen totdat ik de volgende dag in de krant keek. Ik voelde me goed, maar ik kan op mijn leeftijd niet letterlijk springen van vreugde, hoogstens een klein sprongetje. Ik ben altijd een winnaar in het leven geweest, want als ik iets wil, krijg ik het. Ik heb in de loop der jaren een aantal belangrijke overwinningen behaald in het voetbal, veel groter dan dit, maar aan de andere kant zet ik meestal meer dan 3 pennies in, wat alles was wat ik op zak had.”

Wat te zeggen, Janus is echt een heel, heel gelukkig persoon, geen twijfel mogelijk!

Advertisement