Ze kopen een plant voor £12, en ontdekken dan dat elk blad minstens £170 waard is

Janine image
door Janine

20 Februari 2022

Ze kopen een plant voor £12, en ontdekken dan dat elk blad minstens £170 waard is
Advertisement

Een meevaller vindt plaats wanneer we het het minst verwachten en kan zelfs gebeuren bij de aankoop van een plant. Misschien weet niet iedereen dat sommige plantensoorten, die zeer zeldzaam zijn, ook erg duur zijn en natuurlijk de meest ervaren mensen aantrekken om te kopen. Een paar plantenliefhebbers, Harry Langstaff en Amy Briffa, kochten een plant voor de gereduceerde prijs van 12 pond, zonder te weten dat ze een kleine schat in handen hadden. Pas toen er een nieuw blad groeide, realiseerden ze zich wat ze eigenlijk hadden gekocht: een zeer zeldzame plant, waarvan slechts één blad maar liefst £170 had kunnen kosten!

Advertisement

A PLANT savvy couple have revealed how they bought a B&Q plant for £12 – but its leaves are worth £170 EACH. Harry...

Pubblicato da Sport Sugar su Venerdì 11 febbraio 2022

Harry Langstaff en Amy Briffa hadden hun oog laten vallen op een plant van £24, die na een paar dagen werd afgeprijsd en te koop werd aangeboden voor de uitzonderlijke prijs van £12. Een echt koopje dat het stel niet wilde missen. Op het moment van aankoop wisten de twee dat het een waardevolle plant was, maar ze begrepen niet echt hoe uitzonderlijk het was. Die kamerplant bleek namelijk de ongelooflijk zeldzame en dure Monstera Aurea Marmorata te zijn.

"Toen we de plant daar voor het eerst zagen, keken we elkaar alleen maar aan. We konden niet echt geloven wat we zagen", merkten de twee op en voegden eraan toe: "Het was afgeprijsd tot £12 omdat het een geel blad had. De winkel moet gedacht hebben dat de vergeling betekende dat de plant ziek was. Voor mensen die kamerplanten verzamelen zoals wij, is het alsof je de loterij wint, dus je kunt je alleen maar voorstellen wat we op dat moment voelden.”

Advertisement

Harry en Amy maakten zich eerst een beetje zorgen over de gezondheid van de plant, maar zagen toen dat een week later meteen weer een ander blad verscheen. En daar realiseerden de twee zich eindelijk hoe zeldzaam het eigenlijk was. Harry schat dat de plant momenteel ongeveer £800 waard is, maar ze zullen wachten tot hij weer groeit voordat ze hem verkopen, zodat ze elk afzonderlijk blad kunnen verkopen voor ongeveer £170 per stuk. Het feit dat het variegata is en dus lichtere strepen heeft, geeft de plant een grote waarde: "Als de stengel strepen vertoont, dan is het variegata en dit zal de waarde enorm verhogen". Uiteraard moet men oppassen deze eigenschap niet te verwarren met een mogelijke parasiet van de plant.

Etsy / not the actual photo

Etsy / not the actual photo

Het gebeurt natuurlijk niet elke dag dat je zulke goedkope deals krijgt, maar één ding is zeker: koop je planten altijd op kwaliteitsplaatsen!

Advertisement