"Make-up is voor iedereen, ook voor mannen": deze man toont trots zijn schoonheidsroutine

Janine image
door Janine

26 Februari 2022

"Make-up is voor iedereen, ook voor mannen": deze man toont trots zijn schoonheidsroutine
Advertisement

Make-up en cosmetica zijn meestal voorbehouden aan de vrouwelijke categorie, die al eeuwenlang de neiging heeft zichzelf mooi te maken en hun esthetiek te verbeteren door ook hun toevlucht te nemen tot trucjes zoals make-up. Maar waarom zouden mannen niet dezelfde oplossing gebruiken? Ook zij worden wakker met donkere kringen of hebben huidimperfecties: waarom zouden ze niet ook voor hun lichaam mogen zorgen? De jonge TikToker Davide Scibetta biedt precies dit op zijn sociale kanalen, in een poging om de dagelijkse make-up ook voor mannen te normaliseren.

via Instagram / Davide Scibetta

Advertisement
TikTok / Davide Scibetta

TikTok / Davide Scibetta

Ook al zijn de tijden nu "rijp" en zeker anders dan vroeger, het lijkt erop dat mensen nog niet klaar zijn om mannenmake-up te accepteren. Maar wat kan het kwaad om te weten hoe je moet jongleren met crèmes, concealers en stijltangen om je uiterlijk te verbeteren? Aan de andere kant wil iedereen mooi zijn en gewaardeerd worden - daar bestaat geen twijfel over. Het lijkt er echter op dat er in dit opzicht nog steeds sterke vooroordelen bestaan ​​en daarom probeert David Scibetta via zijn sociale netwerken velen hierover bewust te maken.

Advertisement
TikTok / Davide Scibetta

TikTok / Davide Scibetta

De belangrijkste boodschap die Davide, die een heel specifieke schoonheidsroutine volgt, wil overbrengen, is die waarin hij bevestigt dat "make-up voor iedereen is", zonder onderscheid naar geslacht. We hebben het niet alleen over make-up, maar ook over producten voor de schoonheid en het onderhoud van het uiterlijk: anti-verouderingscrèmes, scheerschuim, stijltangen en sprays, borstels, pincetten, enz... allemaal om die speciale touch te geven aan je gezicht!

TikTok / Davide Scibetta

TikTok / Davide Scibetta

Het gaat tenslotte vooral om ieders wens: als je de behoefte voelt om voor je lichaam en jezelf te zorgen, waarom zou je het dan niet doen? En vooral, waarom moeten mensen degenen bekritiseren en beledigen die gewoon voor zichzelf willen zorgen? Niemand zal ooit een man of vrouw dwingen make-up te dragen, maar weten dat je vrij bent om dat te doen, zal voor velen zeker een grote opluchting zijn.

Wat denk jij ervan? Ga naar zijn TikTok-profiel om de video's van Davide te zien.

Advertisement