"Mijn zoon leerde het potje al met 8 maanden te gebruiken": moeder veroorzaakt opschudding

Janine image
door Janine

21 Februari 2022

"Mijn zoon leerde het potje al met 8 maanden te gebruiken": moeder veroorzaakt opschudding
Advertisement

Er is een tijd voor alles in het leven, inclusief begrijpen en nieuwe dingen leren doen. Dit geldt evenzeer voor volwassenen als voor kinderen, en vooral deze laatsten worden er vaak door hun ouders toe aangezet om koste wat kost vroegrijp te zijn. Deze Engelse moeder bijvoorbeeld, die fel werd bekritiseerd omdat ze aan de wereld van het web en haar vele volgers had onthuld, dat ze er nooit van heeft gehouden om luiers met haar kinderen te gebruiken als het niet nodig was, maar ze heeft hen geleerd om het potje vanaf acht maanden te gebruiken…

via Daily Mail UK

Advertisement

Haar naam is Katherine Ryan, ze is een 38-jarige vrouw die erg populair is in het Verenigd Koninkrijk omdat ze werkt als tv-komiek en erg populair is op haar Instagram-profiel; hier, in sommige berichten die de discussie op het web aanwakkerden, maakte ze geen geheim van haar gewoonte met haar twee kinderen. Nu heeft Katherine een 12-jarige dochter genaamd Violet en een baby genaamd Fred, die beiden van jongs af aan is geleerd om het potje te gebruiken, zonder het gebruik van luiers. Misschien iets te vroeg?

Advertisement

Op Instagram zei de vrouw: "Ik haat het om dit te schrijven omdat ik weet dat ik veel controverse ga krijgen, maar voor degenen die mijn zindelijkheidsethiek en succes met de kleine Violet, mijn eerste dochter, kennen, zal het niets nieuws zijn. Fred plast op het potje terwijl hij nog geen 8 maanden oud is en we kunnen de hoeveelheid vuile luiers op één hand tellen. Ik wist niet of het zou werken met Fred, maar het is gelukt. Je kinderen zindelijk maken voordat ze leren luiers te dragen, het kan!”

Achter deze keuze van Katherine schuilt het idee dat als een heel klein kind, bijvoorbeeld jonger dan 15 maanden, gewend is om elke keer dat hij moet poepen of plassen een luier te gebruiken, hij automatisch gewend raakt door zijn ouders om opzettelijk vuil te worden, zonder de "verantwoordelijkheid" om zijn intieme delen schoon te maken, als men kan spreken van verantwoordelijkheid voor zulke kleine kinderen.

Katherine Ryan voegde eraan toe: "Mensen zijn het misschien niet met me eens, het kan me niets schelen, maar het kan me wel schelen als ik een ruimte moet delen met een vierjarige die nog een luier om heeft. Als je je kind een luier om doet, stel je de training niet uit, je traint ze om hun behoeften in hun broek te doen."

Wat vind je van de vroege training van de kinderen van deze Engelse moeder? Misschien is het iets te vroeg om op de leeftijd van minder dan 15 maanden te beginnen met het gebruik van het potje?

In feite zijn kinderartsen het erover eens dat de juiste leeftijd om de kleintjes het gebruik van het potje te leren, tussen 18 en 24 maanden is, maar het is duidelijk dat sommigen het eerder doen, veel eerder!

Advertisement