Dit jonge stel kleedt zich en leeft alsof ze nog in de jaren '30 zijn - BekijkDezeVideo.nl
x
Dit jonge stel kleedt zich en leeft…
Ze ontdekt dat haar vriend haar bedriegt en besluit hem te verlaten op de top van een berg Jonge fotograaf sluit vriendschap en maakt leuke selfies met de dieren die hij over de hele wereld ontmoet

Dit jonge stel kleedt zich en leeft alsof ze nog in de jaren '30 zijn

14 September 2021 • Door Janine
1.814
Advertisement

Veel mensen voelen nostalgie voor historische periodes die ze nooit hebben geleefd; het is een gevoel dat tegenwoordig gepaard gaat met een aantal levensstijlen uit het verleden, inclusief de kleding en make-up. In Engeland is een jong stel die leeft alsof ze in jaren ’30 zijn: de kleding, het haar, de make-up en de auto die ze bezitten zijn allemaal vintage of originele items, die Ruth en Robert verzamelen en laten zien in hun dagelijks leven. Niet dat dit toekomstige echtpaar afstand doet van de moderniteit, laat dat duidelijk zijn, maar ze geven allebei toe dat ze zich meer op hun gemak voelen in deze “oude” kleding dan in modernere kleding. Outdoor kamperen, vintage kleding, een snor, een pijp, een fiets en zelfs een oldtimer helpen om hun persoonlijke dagelijkse "historische reconstructie" nog realistischer te maken.

via: BoredPanda

Maar waar komt deze passie voor vintage vandaan? Ze legden het allebei heel duidelijk uit en hun begin kon niet verschillender zijn! Voor Robert Oestmann begon het allemaal toen hij nog heel jong was en hij zag hoe zijn moeder antiek verzamelde: "Mijn moeder verzamelde veel antiek, dus ik denk dat mijn liefde voor deze stijl van haar komt. Ik hou ook van oude films en keek ze altijd met mijn oma. Ik bezoek graag musea en historische spoorwegen om meer te weten te komen over hun geschiedenis. Ik voel me goed als ik deze activiteiten in historische kleding doe".

Wat Ruth op deze reis naar het verleden motiveerde, waren aanvankelijk echter heel andere dingen: “Tot mijn 16e was ik een beetje een tomboy. Ik dacht dat ik niet erg geïnteresseerd was in kleding of make-up, en dat vond ik prima. Toen probeerde ik een keer make-up uit de jaren ’40 op een evenement en ontdekte dat ik het echt leuk vond, het portretteerde me op een manier die ik nog nooit eerder had geprobeerd! Het begon allemaal vanaf daar, de make-up, toen de kleding en een paar jaar later mijn kapsel, tot rond de leeftijd van 20-21 toen mijn stijl begon te worden wat je vandaag ziet!".

Advertisement

Beiden vinden het leuk om kleding en voorwerpen te zoeken op rommelmarkten of tweedehands kledingwinkels. Ze geven toe dat het vaak moeilijk is om iets in hun maat te vinden, maar dat er altijd wel iets is. En bovendien is de zoektocht naar deze objecten onderdeel van de reis die ze hebben gekozen om te ondernemen in dit verre tijdperk!

"Soms vind je iets moois in een tweedehandswinkel of krijg je het zelfs van iemand die het heeft geërfd en niet gebruikt", legt Ruth enthousiast uit.

Als ze arm in arm lopen, kijken mensen op straat naar hen, maar het zijn altijd positieve blikken. Er zijn mensen die vragen om samen op de foto te gaan en sommige kinderen vragen Ruth met verbaasde ogen of ze naar een dansfeestje gaat: “Ons uiterlijk amuseert mensen (...). Soms houden ze ons aan om ons te vragen een foto te maken, vooral als we samen uitgaan. Af en toe vragen de kinderen op straat of in de bus of ik naar een feestje ga, wat geweldig is. Soms zeg ik ja, gewoon om hun enthousiaste gezichten te zien”.

Wij wensen dit prachtige stel een geweldige toekomst!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt