Hij slaagt erin om 6 kamers te creëren in een piepklein appartement in New York van slechts 39 m² (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

28 Februari 2022

Hij slaagt erin om 6 kamers te creëren in een piepklein appartement in New York van slechts 39 m² (+ VIDEO)
Advertisement

Het is niet eenvoudig om voor een betaalbare prijs een groot huis te vinden. In de grote steden schieten de huizenprijzen omhoog en vertonen geen tekenen van daling. New York is een van die steden waar velen van dromen als toeristische bestemming, zo niet om er te wonen, maar het is zeker een van de meest problematische steden op het gebied van huizenprijzen. Voor krappe ruimtes en werkelijk bizarre en weinig functionele bouwkundige oplossingen is de vraagprijs vaak erg hoog. Een jongen is erin geslaagd om een ​​heel klein geërfd huis te transformeren in een beroemde wijk in New York, waarbij alle ruimtes 100% worden gebruikt. Het eindresultaat was zeer voldoening gevend en kosteneffectief, want hij slaagde erin om 6 kamers te creëren in een appartement van slechts 39 vierkante meter!

via Youtube / Kirsten Dirksen

Advertisement
Youtube / Kirsten Dirksen

Youtube / Kirsten Dirksen

Zoals inmiddels bekend, kan een piepklein appartement in New York meer dan $1000 kosten - een zeer ongerechtvaardigde prijs in verhouding tot de aangeboden levensstijl! Graham Hill is de oprichter van treehugger.com en in 2010 had hij net twee minuscuul kleine appartementen gekocht in een eeuwenoud herenhuis in Soho, waarvan hij van plan was er werkplaatsen van te maken. Zijn project ging eigenlijk veel verder dan wat we zojuist hebben gesteld en het kan als volgt worden samengevat: "de echte competentie van deze eeuw is life editing”, oftewel het wijzigen van de ruimtes, de dingen die we verzamelen en zelfs vrienden, om meer geld, meer geluk en meer gezondheid te hebben.

Advertisement
Youtube / Kirsten Dirksen

Youtube / Kirsten Dirksen

Vanuit dit uitgangspunt lanceerde Hill een online wedstrijd gericht op de meest ingenieuze architecten ter wereld, om de ruimtes in zijn appartement te renoveren. Uiteindelijk wonnen twee Roemeense architecten met hun "One size fits all"-project, waarmee ze het mini-appartement van Hill volledig hebben getransformeerd en alle ruimtes optimaal hebben benut. De muren werden afgebroken en alles werd opnieuw ingericht volgens andere behoeften: ongelooflijk, er werden 6 kamers gecreëerd in een appartement van 39 vierkante meter!

De ruimte van 39 vierkante meter is zo goed benut dat deze kan worden uitgebreid met de functionaliteit van een woning van 100 vierkante meter. Om zoiets te bereiken, moet je bereid zijn om je ruimtes te "bewerken": bed en tafel kunnen naar beneden of naar boven, afhankelijk van het geïnstalleerde mechanisme en je kunt wat ruimte besparen wanneer ze niet in gebruik zijn; magnetische gordijnen, laden, verplaatsbare wanden, enz. - dit zijn de elementen die het mogelijk hebben gemaakt om ruimte en geld te besparen door in zo'n klein appartement te kunnen wonen.

Advertisement