Deze vrouw is 53 jaar oud en twijfelt niet aan haar grijze haar: “Ik heb genoeg geverfd”

Janine image
door Janine

13 Maart 2022

Deze vrouw is 53 jaar oud en twijfelt niet aan haar grijze haar: “Ik heb genoeg geverfd”
Advertisement

Er zijn mensen die het verstrijken van de tijd en dus ouder worden, gewoon niet kunnen accepteren. Toch is het iets heel natuurlijks, waar niemand zich voor hoeft te schamen. De meest voorkomende schoonheidsnormen in onze samenleving lijken echter zowel mannen als vrouwen het feit op te leggen dat ze voortdurend hun esthetische onvolkomenheden moeten verhullen. Het is daarom normaal dat de eerste tekenen van veroudering worden gezien als iets dat verborgen moet worden met make-up, cosmetische chirurgie of andere methoden die tevergeefs proberen het langzame verstrijken van de tijd zo veel mogelijk te stoppen. Maar wat kan het kwaad om bijvoorbeeld grijs en wit haar te laten zien? Veel vrouwen worden steeds bewuster en proberen een meer "natuurlijke" look te normaliseren. In de modewereld dacht Annika Von Holdt erover om dit taboe te doorbreken en te pronken met een prachtig zilverkleurig kapsel.

Advertisement

Het Deense model en schrijfster Annika Von Holdt arriveerde op 53-jarige leeftijd in uitstekende vorm en schaamt zich er zeker niet voor om enkele zeer normale tekenen van veroudering op haar figuur te vertonen. Mede dankzij het gebruik van sociale media heeft de vrouw van Deense afkomst veel foto's van zichzelf gepubliceerd met een iriserend zilverkleurig haar. Het is haar natuurlijke haar, zonder het gebruik van vreemde kleurstoffen en kleuren. Op Instagram zijn er heel veel mensen die haar volgen en het lijkt erop dat er de laatste jaren steeds meer vrouwen zijn die zich liever willen bevrijden van de saaie en dure (en ook schadelijke!) routine van het verven van hun haar.

Advertisement

Toen ze haar haar niet meer begon te verven, spraken de kranten over deze "schandalige" keuze maar ze bevestigt zelf dat ze het nog honderd keer zou doen: "Mijn haar is nog nooit zo mooi en gezond geweest als nu. Ze zijn waanzinnig zilverkleurig en reiken tot aan mijn middel, dus mensen merken het op. Ik krijg hier veel complimenten voor. Mijn haar is altijd een gespreksonderwerp, ongeacht de gelegenheid. Vreemden houden me tegen op straat, zelfs het beveiligingspersoneel van de luchthaven stopt om me met mijn haar te complimenteren als ik langs hen loop”.

Stoppen met het verven van je haar kan echt een goede gewoonte zijn voor het haar dat moet "ademen" en niet gestrest moet zijn, maar niet iedereen is bereid om het op te geven. Maar je hebt tenslotte geen kleurstof nodig om als "mooi" te worden beschouwd en Annika Von Holdt heeft het laten zien. Het internet staat vol met jonge en minder jonge vrouwen die besloten hebben om te pronken met hun natuurlijke haarkleur, zelfs als dat betekent dat ze moeten pronken met hun grijze of witte haar. Wat denk jij? Zou jij het ook doen?

Advertisement