Deze vrouw eet alleen kipnuggets en patat omdat ze geen groente en fruit kan eten - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze vrouw eet alleen kipnuggets en…
Ze legt 295 km af om de dochter van een vriend te laten studeren: een belofte die wordt nagekomen Hij behaalt zijn derde PhD op 89-jarige leeftijd:

Deze vrouw eet alleen kipnuggets en patat omdat ze geen groente en fruit kan eten

26 Maart 2022 • Door Janine
1.200
Advertisement

Eten is een van de mooiste activiteiten ter wereld, maar blijkbaar niet voor iedereen. Er zijn mensen die helaas last hebben van bepaalde eetstoornissen die het kiezen van een restaurant of gewoon het boodschappenlijstje tot een echte nachtmerrie maken. Summer Monro is een 25-jarige vrouw die praktisch niets anders kan eten dan kipnuggets en knapperige frietjes. Summer lijdt aan “Vermijdende restrictieve voedselinname stoornis (ARFID), een aandoening die ertoe leidt dat bepaalde voedingsmiddelen worden vermeden. Helaas lukt het Summer niet om groenten en fruit te eten, ook al heeft ze tot nu toe haar best gedaan. Ze kan niets anders eten dan krokante kipnuggets of dun gesneden frietjes!


De opa van Summer zou natuurlijk graag willen dat zijn kleindochter andere dingen zou eten en bood haar zelfs een keer £1.000 aan om haar een bord doperwten te laten eten. Maar Summer kan gewoon niet tegen het aspect, de geur of het idee om fruit of groenten te eten. En het zijn niet alleen deze gezondere gerechten, want de jonge vrouw heeft ook moeite om al het andere te eten. De jonge vrouw beweert dat de episode die deze fobie veroorzaakte dateert van toen ze haar dwongen om aardappelpuree te eten toen ze drie jaar was.

"Ik heb geprobeerd fruit en groenten te eten, ik heb geprobeerd om bijvoorbeeld een appel te eten, maar fysiek kan ik het gewoon niet. Het is niet dat ik het niet wil proberen. Het probleem is dat ik er gewoon ziek van word, er is een deel van mijn brein dat mij tegenhoudt", zei de jonge vrouw die zich erbij heeft neergelegd.

Om het probleem aan te pakken, probeerde Summer psychotherapie en zelfs hypnotherapie, maar helaas had dit geen geweldige resultaten. Gelukkig heeft haar dieet van kip met patat vanuit fysiek oogpunt nog geen negatieve effecten gehad, maar op psychologisch vlak zou Summer er erg onder lijden.

Had the best day in Southend yesturday☀️ no one makes me happier👫

Pubblicato da Summer Monro su Lunedì 9 maggio 2016

Bovendien moeten kipnuggets en frietjes een zekere knapperigheid hebben om door Summer gegeten te kunnen worden. Haar vriend, Dean McKnight, steunt haar en probeert haar te helpen, ondanks dat deze voedselfobie ook een grote impact heeft op hun relatie en hun dagelijks leven: ze moeten namelijk elke dag twee aparte maaltijden koken en wanneer ze uit eten gaan kan Summer alleen patat eten. Toen ze voor het eerst ging eten bij Dean's ouders, waren er zoveel heerlijke gerechten die de jonge vrouw wilde proberen, maar haar stoornis verhinderde haar dat te doen.

Advertisement

"Veel mensen zeggen dat ze verbaasd zijn dat ik nooit ziek ben," zei ze, "ik ben ook een heel optimistisch en gelukkig mens en mensen begrijpen niet dat ik zoveel energie heb.”

We zijn blij dat het goed met haar gaat, maar we hopen dat ze deze vervelende en beperkende pathologie zo snel mogelijk kan overwinnen!

Tags: AbsurdEtenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt