Ze eet "te veel" bij een all you can eat en het restaurant probeert haar het dubbele van de rekening te laten betalen: "Ik heb geweigerd"

Janine image
door Janine

21 Juli 2022

Ze eet "te veel" bij een all you can eat en het restaurant probeert haar het dubbele van de rekening te laten betalen: "Ik heb geweigerd"
Advertisement

Tegenwoordig is het gemakkelijk om naar restaurants te gaan waar je een vaste prijs betaalt, en kunt eten wat je wilt. De beroemde formule is all you can eat, wat letterlijk vertaald betekent "alles eten wat je kunt", een gebruik dat zich niet zo lang geleden heeft verspreid, maar dat populair wordt onder de lokale bevolking. Natuurlijk, hoewel er de vrijheid is om te nemen wat je wilt tegen een basisprijs, hebben mensen grenzen en te veel eten zou ook de spijsvertering niet ten goede komen. Dit betekent niet dat degenen die veel honger hebben of meer kunnen eten, dit niet zonder problemen kunnen doen.

Dit zou de bedoeling van het initiatief moeten zijn, maar blijkbaar is dit niet altijd het geval en kunnen sommige horecagelegenheden het gedrag van een gast als “overdreven” beschouwen. Het meisje waar we je over willen vertellen, weet het maar al te goed. Ze werd beschuldigd van te veel eten en moest het dubbele betalen. We vertellen je meer over wat er is gebeurd.

via New York Post

Advertisement
poppypaints/Tik Tok

poppypaints/Tik Tok

Dit is Poppy, een TikToker die in een video vertelde over de onaangename ervaring die ze had in een restaurant. De vrouw, die voortdurend bezig is met de strijd tegen discriminatie voor de fysieke vorm, was beledigd door het verzoek van het restaurant. Volgens wat wordt gerapporteerd in de clip, zou ze tijdens het diner in een restaurant met een all you can eat-formule alles hebben gegeten wat ze wilde zonder limieten te stellen aan de hoeveelheid, behalve die gerelateerd aan haar eetlust. Toen de avond voorbij was, zou het dubbele in rekening zijn gebracht.

"Toen de rekening bij mij werd gebracht, zag ik dat er iets niet klopte - zegt Poppy - dus ik vroeg om uitleg en ze antwoordden dat ik volgens hen 'te veel' had gegeten en dat ik dus meer moest betalen".

Advertisement

Een episode waar ze verontwaardigd over was, en ook de mensen die haar post bekeken. Velen hebben hier namelijk commentaar op gegeven, de vrouw steunend en soortgelijke situaties gemeld: "Ik bevond me in dezelfde situatie - schrijft een gebruiker - Op een ochtend ging ik ontbijten in een hotel en er was een buffet. Ik begon wat dingen te pakken, maar toen vertelde een mevrouw me dat ik overdreef, ook al nam ik helemaal niet zo veel”.

En jij, heb je jezelf ooit in een vergelijkbare situatie bevonden? Is het juist dat, ondanks de formule all you can eat, het restaurant kan besluiten dat iemand te veel eet en dus dubbel moet betalen? Wat vind jij?

Advertisement