Ze laat zich op haar 25ste steriliseren en deelt haar vreugde na de operatie: “Kinderen krijgen was nooit een optie” - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze laat zich op haar 25ste steriliseren…
Ondernemer wordt 80 jaar en schenkt voor de gelegenheid €50.000 aan zijn medewerkers Hij heeft twee banen om rond te komen en ontdekt dan dat zijn vriendin miljonair is

Ze laat zich op haar 25ste steriliseren en deelt haar vreugde na de operatie: “Kinderen krijgen was nooit een optie”

16 Maart 2022 • Door Janine
1.880
Advertisement

We zijn allemaal in zekere zin “slachtoffer” van de normen en verplichtingen die onze samenleving, al dan niet bewust, oplegt. Er is bijvoorbeeld de overtuiging dat een vrouw aan bepaalde schoonheidsnormen moet voldoen door haar toevlucht te nemen tot ontharing en make-up, of, erger nog, dat een vrouw pas compleet is als ze een kind krijgt. De waarheid is dat iedereen vrij is om zijn eigen keuzes te maken zonder zich beperkt te voelen, vooral als het een onderwerp is dat zo belangrijk is als dat van kinderen.

Als een heel jonge vrouw met overtuiging argumenteert dat ze geen kinderen wil, wordt ze scheef of met medelijden aangekeken, ervan overtuigd dat ze op een dag van gedachten zal veranderen of spijt zal hebben dat ze haar moederinstinct niet heeft gevolgd. Abby Ramsey wilde dit alles weerleggen door op 25-jarige leeftijd gesteriliseerd te worden. Om dit te doen, ging ze tegen iedereen in, maar ze volgde haar ware overtuigingen.


Abby Ramsey groeide op in een religieus, zeer katholiek gezin en kwam, niet verrassend, veel obstakels tegen op haar weg naar sterilisatie. Haar familie was echter niet de enige die roet in het eten gooide: geen enkele arts wilde zich lenen om de ingreep bij zo'n jonge vrouw uit te voeren. De motivatie van alle artsen was uiteindelijk dat Abby te jong was om een ​​onomkeerbare procedure als sterilisatie te ondergaan: wat als ze op een dag van gedachten zou veranderen? Tegenwoordig zijn er veel alternatieve methoden om zwangerschap te voorkomen die zeer effectief en minder invasief zijn, maar Abby beweert dat het in deze gevallen nooit 100% zeker is.

Voor haar was het krijgen van kinderen nooit een optie en zal dat ook nooit worden.

Het was moeilijk voor Abby om een ​​arts te vinden die zich zou lenen om haar wens uit te voeren, maar na 6 jaar verschillende klinieken te hebben bezocht, vond ze iemand die haar steunde. De video die haar sterilisatie aankondigde, ging viraal, met meer dan 4 miljoen views, en werd door de jonge vrouw gepost direct nadat ze de operatie had ondergaan. Abby heeft helemaal geen spijt van haar keuze en herhaalt:

"Er is het idee dat er een interne biologische klok is die vrouwen hebben. De overtuiging dat als je er helemaal voor gaat en de baby krijgt, het moederinstinct het zal overnemen en op magische wijze alles zal oplossen. Dat is wat een vrouw zou moeten doen voor de mensheid of voor de samenleving. En veel van die ideeën zijn schadelijk, niet alleen voor mensen zonder kinderen, maar ook voor ouders.”

Advertisement

Uiteraard kreeg Abby veel kritiek op haar drastische besluit om zichzelf op 25-jarige leeftijd te steriliseren, maar ze werd ook geprezen omdat ze met haar ideeën doorging, ondanks dat “de hele wereld” tegen haar was. De "regels" die door onze samenleving worden opgelegd, zijn niet noodzakelijkerwijs allemaal onaantastbaar of perfect, en Abby heeft de moed gehad om ze in twijfel te trekken om haar overtuigingen te volgen. En dat verdient zeker erkenning.

Tags: Verhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt