Ik ben 23 jaar en dankzij mijn beleggingen op de aandelenmarkt heb ik een huis kunnen kopen zonder de hulp van mijn ouders

Janine image
door Janine

21 April 2022

Ik ben 23 jaar en dankzij mijn beleggingen op de aandelenmarkt heb ik een huis kunnen kopen zonder de hulp van mijn ouders
Advertisement

Haar naam is Maddie Walton, ze is net 23 geworden en woont in Australië; een zeer bereidwillig meisje dat op haar leeftijd al twee banen tegelijkertijd heeft gehad, vanaf haar 15e begon te sparen en die sinds 2016 ook begon te investeren in de aandelenmarkt van sommige bedrijven, waarbij ze een echt benijdenswaardig bedrag opzij heeft kunnen leggen. Dankzij haar offers en haar vooruitziende blik heeft Maddie een van haar grootste dromen waargemaakt, die ze al sinds haar 15e had: een huis voor zichzelf kopen met haar eigen geld, zonder de financiële hulp van haar ouders.

via US Mail

Advertisement

Maddie Walton zei dat ze op 15-jarige leeftijd begon te werken als verkoopster, een parttime baan die ze nooit opgaf, zelfs niet toen ze naar de universiteit ging; toen ze van 7.00 uur 's ochtends tot 15.00 uur 's middags fulltime medisch onderzoeker werd, probeerde ze de twee verplichtingen in balans te brengen, altijd met een droom in gedachten: zoveel geld besparen dat genoeg zou zijn geweest om een huis voor zichzelf te kopen, zonder de financiële hulp van haar ouders. En dat is haar dus gelukt!

Vanaf 2016 veranderde alles voor Maddie: ze begon te beleggen op de aandelenmarkt in enkele technologiebedrijven die een fortuin verdienden. Zoals het meisje vertelde: "Ik wist pas op mijn 18e wat beleggen was toen ik mijn vader vroeg over de Dow Jones, waar hij elke avond op het nieuws over hoorde; vanaf dat moment begon ik te investeren in de markt door $50 per week op mijn spaarrekening te storten om binnen 5 jaar in Apple te investeren. Nu heb ik $60.000 op de aandelenmarkt en mijn nettowaarde (berekend zonder passiva) sinds ik in 2016 begon te beleggen, is $147.000."

Advertisement

All jokes açai’d... the food was pretty good 🤤

Pubblicato da Maddie Walton su Venerdì 29 dicembre 2017

Dankzij de "buit" die ze heeft verzameld met haar twee banen en de investeringen die van 2016 tot vandaag zijn gedaan, is Maddie Walton er eindelijk in geslaagd haar droom te vervullen, namelijk een huis voor zichzelf kopen, zonder de financiële hulp van iemand anders; in feite kocht het Australische meisje van "slechts" 23 jaar in juli 2021 een prachtig geel bakstenen huis uit de jaren ’70 dat zich op een perceel van 800 vierkante meter aan de Gold Coast van het Australische continent bevindt.

De jonge medische onderzoeker deed een aanbetaling van 10% van ongeveer $70.000, waaraan ze nog eens 50.000 toevoegde om het huis te “blokkeren" en ervoor te zorgen dat het van haar was; het pand heeft een totale waarde van 690.000 Australische dollars, een enorm bedrag!

Pixabay/Not The Actual Photo

Pixabay/Not The Actual Photo

"Een droom die uitkomt!" zei Maddie Walton.

En hoe kunnen we het niet eens met haar zijn…

Advertisement