Twee zusjes verdwalen vlakbij hun huis en overleven 2 nachten in het bos

Janine image
door Janine

15 April 2022

Twee zusjes verdwalen vlakbij hun huis en overleven 2 nachten in het bos
Advertisement

De ergste nachtmerrie voor een ouder is dat hij niet meer weet waar zijn kind is gebleven. Als je een kind uit het oog verliest, zijn er zoveel zorgen die je geest binnen enkele seconden teisteren. De ouders van Leia en Caroline, twee kleine zusjes van 8 en 5 jaar oud, moeten het gevoel hebben gehad alsof de wereld plotseling instortte toen ze hoorden dat hun dochters verdwenen waren.

Het begon allemaal toen de twee meisjes vroegen om buiten te mogen spelen, op zoek naar wat zon; de situatie verslechterde toen de twee meisjes verdwaalden op het enorme landgoed van de familie. Leia en Caroline verbleven twee nachten in het bos, maar dankzij hun overlevingsdrang werden ze veilig en wel teruggevonden.

via Youtube / ABC News

Advertisement

Alle kinderen willen buiten spelen en geleidelijk aan ontsnappen aan het ouderlijk toezicht, maar we weten heel goed dat een ouder de taak heeft om altijd een oogje in het zeil te houden. Natuurlijk kan het gebeuren dat je afgeleid raakt - we hebben allemaal wel eens momenten van vermoeidheid en een ouder weet dat maar al te goed! Misty Carrico had het bijzonder druk toen ze haar dochters toestond om alleen naar buiten te gaan en te spelen en had waarschijnlijk nooit gedacht dat de kleintjes de weg naar huis zouden kwijtraken. Hun vader had hen gewaarschuwd niet te ver weg te gaan en vooral nooit voorbij de omgevallen boom te gaan. De meisjes gaven echter niet zoveel om deze waarschuwingen en voordat ze het wisten, waren ze verdwaald.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De meisjes liepen lange tijd in een rondje, zonder het te beseffen. Nadat ze tweemaal hetzelfde punt waren gepasseerd, realiseerden ze zich dat ze de weg naar huis waren kwijtgeraakt. Geen paniek: ze hadden met papa en mama gekampeerd en hadden veel films gezien over hoe ze zich in deze gevallen moesten gedragen, daarom zochten de kleintjes meteen onderdak of iets dat hen kon beschermen. Een bosbessenstruik en Leia's regenjas zouden dat voor hen zijn geweest. Zo bleven ze zo droog mogelijk en voorkwamen ze onderkoeling tijdens de nacht. Om hun dorst te lessen dronken ze regenwater van de bladeren van bosbessen.

De jongere zus huilde de hele nacht, ook al adviseerde de oudere zus haar positief te zijn; het kleine meisje bekende later dat die techniek niet zo erg werkte. Gelukkig slaagde ze er echter in wat te slapen terwijl Leia twee nachten op rij alert bleef, bang dat een wild dier hen zou aanvallen.

Na de eerste dag van onderzoek zonder resultaten, dachten de ouders van de meisjes het ergste. Zowel vader als moeder hadden negatieve gevoelens die we geen enkele ouder toewensen. Na twee nachten weg van huis werden de meisjes gevonden door de vrijwillige brandweercommandant Delbert Crumley en brandweerman Abram Hill.

Kortom, eind goed al goed voor dit gezin waarvan we zeker weten dat ze de kleine Leia en Caroline vanaf nu nooit meer uit het oog zullen verliezen!

Advertisement