Moeder laat haar dochtertje van 3 maanden in haar oren prikken: “Ze zal zich niet herinneren dat ze moest huilen”

Janine image
door Janine

03 April 2022

Moeder laat haar dochtertje van 3 maanden in haar oren prikken: “Ze zal zich niet herinneren dat ze moest huilen”
Advertisement

Veel ouders nemen de beslissing om de oren van hun dochter te piercen, zonder te wachten tot ze volwassen zijn en vrij kunnen beslissen of ze oorbellen willen dragen of niet. Uiteraard zijn de meningen over dit onderwerp verdeeld. Waarom zou een baby van een paar maanden oud gaatjes in de oren moeten hebben? Waarom haar zulke nare momenten laten doorbrengen en haar traumatiseren met die onverwachte pijn? Een moeder reageerde op haar TikTok-account op degenen die haar bekritiseerden omdat ze haar 3 maanden oude dochtertje in haar oren had laten piercen. Haar antwoord? “Ze zal zich niet herinneren dat ze moest huilen en op een dag zal ze er voor kunnen kiezen om geen oorbellen te dragen".

Advertisement
Wikimedia / not the actual photo

Wikimedia / not the actual photo

Na de immense pijn die het kleine meisje voelde, verschenen er meteen twee gouden knopjes in haar oorlellen. Ondanks de regen van kritiek die de moeder kreeg voor deze beslissing, lijkt haar de keuze om al op jonge leeftijd haar oren te laten piercen het beste: "Ze zal zich de pijn die ze voelde niet herinneren. En van 0 tot 6 maanden trekken ze nog niet constant aan hun oren en zullen daardoor minder snel hun oorbellen afdoen." De moeder voegde ook deze nieuwe theorie toe: "Oudere kinderen die gaatjes in hun oren krijgen, hebben meer kans om hun oren aan te raken en eraan te trekken, dus meer kans op infectie."

In werkelijkheid zijn de risico's op infectie die met deze praktijk gepaard gaan op alle leeftijden hetzelfde, maar bij zeer jonge kinderen kunnen ze ernstiger zijn. Voornamelijk vanwege de gevoeligheid van hun huid en organisme. Denk maar aan de infecties die vooral pasgeborenen met een nog zwak immuunsysteem treffen, of de pijn die zeker intenser wordt ervaren aangezien kleine kinderen meer last hebben van pijnprikkels. Kortom, de risico's die kunnen optreden zijn talrijk, ondanks de theorieën van deze moeder.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Deze moeder is echter steeds meer overtuigd van haar keuze: "Mijn moeder liet gaatjes prikken toen ik een kind was en toen ik opgroeide hield ik ervan oorbellen in mijn oren te doen en als mijn dochter ze niet leuk vindt als ze ouder is kan ze ze altijd verwijderen".

Veel gebruikers die de video in kwestie op TikTok zagen, reageerden teleurgesteld: "Dat zou ik nooit doen", is te lezen, terwijl een ander schreef: "Waarom zou je haar gaatjes laten piercen? Zou het niet haar beslissing moeten zijn als ze groter is???". Hoewel er veel negatieve opmerkingen zijn geweest, waren er ook gebruikers die hebben verklaard niet tegen een dergelijke praktijk te zijn.

Wat vind jij? Ben je het eens of ben je tegen gaatjes in de oren bij baby's van enkele maanden? Schrijf het ons in de reacties!

Advertisement