Als jonge man moest hij zijn studie onderbreken, maar op 101-jarige leeftijd studeert hij eindelijk af!

Janine image
door Janine

04 April 2022

Als jonge man moest hij zijn studie onderbreken, maar op 101-jarige leeftijd studeert hij eindelijk af!
Advertisement

Er zijn er die ervan dromen rijk te worden, een kind te krijgen of voor altijd te reizen... en er zijn er die ervan dromen om na zoveel jaren een diploma van het lyceum te behalen! Merrill Pittman Cooper is geen gewone student: hij is 101 jaar oud en zijn opleiding stopte vele jaren geleden. Desondanks is de man altijd een goede leerling geweest, zij het zeer arm, aangezien hij uit een gezin van bescheiden afkomst kwam waar hij praktisch alleen kon rekenen op de financiële steun van zijn moeder. De moeilijkheden waren talrijk, maar Cooper slaagde erin om van 1934 tot 1938 in het afgescheiden Amerika naar het Storer College in Harpers Ferry, West Virginia te gaan. Het was tijdens het laatste jaar dat hij zijn studie moest opgeven om naar een andere stad te verhuizen.

Vandaag, na meer dan 80 jaar, heeft meneer Cooper zijn droom waar gemaakt.

via Good Morning America

Advertisement

De heer Cooper is een van de velen die vanwege economische problemen zijn studie nog voor het einde ervan moest onderbreken. In het Amerika van de apartheid in de jaren ’30 was het niet gemakkelijk om een ​​universitair opgeleide Afro-Amerikaan te zijn, maar Coopers moeder deed haar uiterste best om hem te laten studeren. Ondanks dat ze een alleenstaande moeder was, die als huishoudster werkte, slaagde ze erin haar zoon veel vakken te laten studeren, zoals biologie, wiskunde, geschiedenis, Engels en Latijn.

"We hadden niet veel geld, maar het was mijn droom om advocaat te worden", herinnert Cooper zich, die ook vertelde hoe enkele van zijn leraren hem nieuwe kleren en schoenen hadden gegeven om naar school te gaan. "Ze wisten dat ik het niet kon betalen, dus namen ze me mee naar het centrum en zeiden dat ik het de andere studenten niet mocht vertellen." Ten slotte voegde hij eraan toe: "De school had voornamelijk zwarte leraren en iedereen zorgde voor mij." Tijdens zijn laatste jaar op de universiteit werd Cooper echter om financiële redenen gedwongen met zijn moeder naar Philadelphia te verhuizen, waardoor hij de kans verloor om zijn studie af te ronden.

Advertisement

In de daaropvolgende jaren werd Storer College gesloten en werd het onderdeel van het Harpers Ferry National Historical Park. Dit weerhield Coopers schoonzoon er niet van een kleine ceremonie te organiseren met een leuke verrassing: de "Jefferson County Schools", het "Harpers Ferry National Historical Park", de "Storer College National Alumni Association" en de "West Virginia Department of Education" werkten samen om meneer Cooper een diploma te geven om zijn droom waar te maken.

De man begreep niet wat het was en dacht dat de ontmoeting het gevolg was van een interview over zijn lange leven. Toen hij eindelijk besefte wat er aan de hand was, was hij dolblij van vreugde en trok de tuniek met de bijpassende afstudeerhoed aan. "Ik kan me geen gelukkiger dag bedenken", zei Cooper.

We zijn heel blij voor hem!

Advertisement