Dakloze man verandert van uiterlijk dankzij kapper die hij op straat ontmoette: “Ik wil niet meer op die manier leven”

Janine image
door Janine

06 April 2022

Dakloze man verandert van uiterlijk dankzij kapper die hij op straat ontmoette: “Ik wil niet meer op die manier leven”
Advertisement

Het komt vaak voor dat je klaagt over je leven, over het werk dat je doet, over hoe je je vrije tijd besteedt en over alles wat in onze ogen niet goed gaat. Soms zou het echter voldoende zijn om even stil te staan ​​en jezelf van buitenaf te bekijken. Door dit te doen, zou je beseffen hoeveel geluk je hebt, in tegenstelling tot mensen die niet eens elke dag te eten hebben. In feite zijn er in elk deel van de wereld minder gelukkige mensen, mensen die om verschillende redenen geconfronteerd worden met gecompliceerde momenten. Er zijn er bijvoorbeeld die niet eens een dak boven hun hoofd hebben en op straat moeten leven en zich moeten behelpen.

Vaak biedt het leven echter verrassingen en kan het lot diegenen helpen die minder geluk hebben gehad dan anderen en ervoor zorgen dat de toekomst een nieuwe en rustigere richting inslaat. De hoofdpersoon van het verhaal dat we je gaan vertellen, weet er alles van.

via Contioutra

Advertisement

As vezes o que a gente mais precisa é de um empurrãozinho para sair de uma situação ruim, foi o que o cabelereiro...

Pubblicato da Portal Criatividade su Sabato 2 aprile 2022

Dit is Bruno Henrique Cassimiro Ramos, een 33-jarige man die door een zeer bewogen persoonlijke geschiedenis op jonge leeftijd in de straten van Votorantim, in Brazilië, leefde. Om iets te kunnen eten bedelde Bruno op straat, bij een stoplicht. Op een dag liep Leandro Matias naast hem, een jonge kapper en stylist die medelijden had met die jonge man, en besloot hem een ​​handje te helpen.

"Op een ochtend ontmoette ik toevallig Bruno bij een stoplicht. - zei de kapper - ik keek hem in de ogen en besloot dat ik iets moest doen voor die onfortuinlijke man. Ik benaderde hem en gaf hem mijn kaartje en vertelde hem om in mijn salon te komen kijken". Bruno had Leandro's kaartje gepakt, maar had niet de kracht gehad om naar de kapper te gaan.

Laten we ons even in zijn schoenen plaatsen: voor een jonge man die gedwongen werd op straat te leven, gedwongen werd om voorbijgangers om een ​​paar munten te vragen om te eten, was "presentabel" zijn vanuit esthetisch oogpunt, zeker niet zijn grootste probleem.

Advertisement

Bruno Henrique Cassimiro Ramos, que vive nas ruas de Votorantim (SP), ganhou um visual novo graças à solidariedade do...

Pubblicato da Psicologias do Brasil su Venerdì 1 aprile 2022

Na een paar dagen en hem niet de salon te hebben zien binnenkomen, gaf Leandro echter niet op en ging op zoek naar die man. Na een tijdje slaagde hij erin hem op te sporen en over te halen hem te volgen.

"Ik nam hem mee naar mijn woonkamer, gaf hem een ​​handdoek, zeep en zei hem een ​​lekkere en ontspannende douche te nemen. - zei Leandro - Daarna heb ik hem laten lunchen en toen ging ik aan het werk. Ik werkte aan een goed kapsel, gaf hem ook een gezichtsbehandeling en deed zijn wenkbrauwen. Het resultaat was verbluffend. Zowel Bruno als ik konden onze ogen niet geloven. Hij was heel blij met die verandering en ik voelde me goed dat ik hem geholpen had.”

Bruno sprak zelf over deze ervaring in een interview: "De ontmoeting met Leandro vond plaats op het beste moment. Ik had een dieptepunt bereikt en wanneer dit gebeurt, is het tijd om te stoppen, na te denken en al het mogelijke te doen om weer omhoog te komen. Ik geloofde niet meer in het leven, maar Leandro gaf me het juiste zetje en de kracht om mijn toekomst weer in handen te nemen en ik zal hem altijd dankbaar zijn".

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Vanaf die dag nam Bruno's leven, dankzij een andere look, een heel andere wending en ging hij op weg naar een mooiere toekomst. Misschien voelde deze 33-jarige man diep van binnen en onbewust al dat hij wilde veranderen, hij had een duwtje nodig om weer te gaan leven en dankzij een vriendelijke kapper kreeg hij de kans om het te doen. Een ontroerend en lief verhaal dat ons laat zien hoe belangrijk het is om anderen te helpen, vooral als ze zich in moeilijkheden bevinden.

Laten we het voorbeeld van Leandro nemen en al het mogelijke doen om minderbedeelden te helpen. We zullen goed doen voor anderen en ook voor onszelf.

Advertisement