Een kind is gedwongen zijn hond in de steek laten omdat zijn ouders hem mishandelen: "Adopteer hem alsjeblieft"

Janine image
door Janine

04 April 2022

Een kind is gedwongen zijn hond in de steek laten omdat zijn ouders hem mishandelen: "Adopteer hem alsjeblieft"
Advertisement

Vaak worden we gedwongen moeilijke beslissingen te nemen, die we niet eens zouden willen overwegen, maar die nodig zijn als we goed willen doen voor degenen om ons heen. Het is niet gemakkelijk om iets op te geven, alleen in het belang van anderen, maar er zijn gevallen waarin je geen keus hebt. Een kind besloot zijn hond op een bankje in het park "achter te laten", omdat hij het niet langer kon verdragen dat de hond slecht werd behandeld door zijn ouders. Een werkelijk extreem gebaar, dat het kind ertoe bracht om deze wanhopige oplossing te vinden. Naast de hond liet hij een brief achter: "Adopteer hem alsjeblieft!".

via Facebook / Mascotas Coyoacán

Advertisement

Het feit dat een kind tot de dramatische beslissing is gekomen om van zijn hond te scheiden om hem niet meer te zien lijden, spreekt boekdelen over de omstandigheden waarin de arme hond leefde. Het dier, achtergelaten op een bankje in een park in Mexico-Stad, zat ineengedoken met een handgeschreven brief van zijn baasje ernaast. De eerste regels luiden: "Hallo, adopteer me alsjeblieft, ik ben Max. Alsjeblieft, ik vraag je om dit hondje te adopteren en voor hem te zorgen". Een gebaar dat bij de gedachte alleen al je hart breekt.

De brief vervolgt op dramatische toon: "Het doet veel pijn om mijn hond hier achter te laten, maar ik heb deze beslissing genomen omdat mijn familie hem altijd mishandelt en het maakte me zo verdrietig om hem te zien lijden in die slechte omstandigheden…”. We kunnen ons niet eens voorstellen hoeveel de arme hond heeft geleden.

Advertisement

De brief eindigt als volgt: "Dus, als je dit bericht leest en voelt dat je je hart wilt openen, adopteer het dan aan en zorg voor hem. Zo niet, laat dit briefje dan waar je het hebt gevonden, zodat anderen het kunnen lezen en hem adopteren. Dank je wel.”

De hond werd gered door een Mexicaanse dierenrechtenorganisatie, Mascotas Coyoacán, die hem voor controle naar hun opvang bracht. Vanaf dat moment zorgden vrijwilligers voor hem en gingen ze onvermoeibaar op zoek naar een liefdevolle familie die hem kon adopteren. Allereerst veranderden ze de naam van die 7 maanden oude pup en noemden hem Boston: hij zou zijn oude naam niet meer horen, verbonden aan wie weet wat voor slechte herinneringen. Hoewel er veel adoptieverzoeken voor hem waren, bleef de pup twee jaar in het asiel, omdat het blijkbaar niet gemakkelijk was om een ​​verantwoordelijke en attente baas voor hem te vinden, die hem duidelijk maakte dat de wereld niet per se angstaanjagend is.

Historia de hoy, parte 3. Estaba amarrado a la banca con una cadena de tal manera que había que soltar la cadena del...

Pubblicato da Mascotas Coyoacán su Domenica 22 novembre 2020

De vrijwilligers hebben er alle vertrouwen in dat ze het juiste gezin voor Boston zullen vinden en stellen iedereen die zich hiervoor heeft aangemeld gerust: "Aan al diegenen die geïnteresseerd zijn in het adopteren van Boston, we waarderen de kans die jullie hem willen geven echt en we zijn er zeker van dat velen van jullie hem een heel gelukkig thuis geven. Helaas is er maar één Boston en zullen we op basis van de kenmerken van de pup kiezen wie het meest geschikte huis heeft".

Wat te zeggen, veel geluk voor deze puppy, wiens leven niet op de beste manier was begonnen!

Advertisement