Moeder van 4 kinderen slaagt voor het examen om advocaat te worden: "Ik gaf niet op en maakte mijn droom waar"

Janine image
door Janine

11 April 2022

Moeder van 4 kinderen slaagt voor het examen om advocaat te worden: "Ik gaf niet op en maakte mijn droom waar"
Advertisement

Heb je ooit een droom gehad? Een diep verlangen waar je alles aan zou doen om het te laten uitkomen? De meeste mensen zullen dit gevoel kennen en hebben het doel misschien al bereikt. Maar in de wereld zijn er mensen die van elkaar verschillen en min of meer positieve verhalen achter de rug hebben.

Soms hangt de realisatie van een droom niet alleen af ​​van de wilskracht van het individu, maar ook van de omstandigheden waarin men zich bevindt. De hoofdpersoon van het verhaal dat we je gaan vertellen, weet er alles van.

via Good Morning America

Advertisement

Evelyn Uba, geboren in Nigeria, verhuisde op 18-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten. Het jonge meisje had altijd al een droom gehad: rechten studeren en advocaat worden. Helaas ging niet alles in haar leven van een leien dakje. Evelyn moest heel snel haar studie opgeven om zich aan het werk te wijden en zo haar familie te helpen dat in grote moeilijkheden verkeerde, vooral vanuit financieel oogpunt.

Het duurde zo'n 20 jaar voordat ze haar studie kon hervatten. Ondertussen had Evelyn, naast haar werk, een gezin gesticht. Ze trouwde en kreeg 4 prachtige kinderen. Maar haar verlangen, haar droom, haar wens om advocaat te worden vervaagde nooit. Dus toen het jongste kind 2 werd, besloot de vrouw terug te gaan naar "school".

"Ik ben nooit gestopt met nadenken over mijn studie. - vertelde Evelyn in een interview - Ik wist heel goed wat mijn grootste wens was en ik wilde niet opgeven. Dus na de geboorte van mijn jongste kind schreef ik me opnieuw in voor de rechtenstudie. Ik zocht en vond een opleiding waarmee ik als maatschappelijk werkster kon blijven werken en die niet te duur was."

 

Advertisement

En zo schreef Evelyn zich in bij de California Southern Law School en na 6 jaar slaagde ze erin om af te studeren. Maar het was nog niet voorbij. De vrouw moest het kwalificatie-examen halen en dit was een nog moeilijker obstakel. Van de vele dingen die ze elke dag moest doen, slaagde Evelyn er nooit in om goed te studeren en probeerde ze het examen meer dan 10 keer zonder ooit te slagen. Toen, op de tiende, elfde of twaalfde keer - ze had de tel niet eens meer bijgehouden - haalde ze het.

"Toen ik de bevestigingsmail ontving, geloofde ik het niet. - zei de vrouw - Ik was eindelijk geslaagd voor het examen. Ik begon te springen van vreugde. Mijn dochter zei ooit dat ik niet moest opgeven. Het kostte me veel tijd om mijn droom na te jagen en als ik het op dat moment had opgegeven, zou het allemaal nutteloos zijn geweest. Dus besloot ik niet op te geven en door te zetten".

Eindelijk was haar moment gekomen en haar vreugde was zo groot dat haar dochter heeft besloten de gebeurtenis in een video vast te leggen en op Twitter te plaatsen. De meningen en complimenten waren talrijk.

Wat te zeggen... Onze felicitaties voor deze geweldige vrouw. Dank je wel dat je ons hebt geleerd dat je in het leven nooit moet opgeven. De obstakels kunnen talrijk zijn, maar als we ons niet laten ontmoedigen, zullen we in staat zijn onze grootste droom te verwezenlijken.

Advertisement