Hij wint een grote som geld, maar moet dit een jaar geheim houden

Janine image
door Janine

11 Mei 2023

Hij wint een grote som geld, maar moet dit een jaar geheim houden
Advertisement

Een geheim bewaren is altijd een uitdaging, vooral in het geval van een geldprijs: op dat moment wordt het bijna onmogelijk. Je komt in de verleiding om je vreugde te delen met vrienden, familie, collega's en tegelijkertijd wil je het vieren, cadeaus kopen, op reis gaan en met volle teugen van dit geluk genieten.

Er is een bewonderenswaardig geduld voor nodig om te zwijgen bij dergelijk goed nieuws en er zijn er die er dagen, weken, maanden of zelfs een heel jaar in slagen voordat ze dit ongelooflijke nieuws onthullen, zoals de hoofdpersoon van het verhaal dat we je gaan vertellen.

via Ladbible

Dankzij een Britse quizshow genaamd The 1% Club maakte de jonge Daniel O'Halloran zijn droom waar door maar liefst £99.000 aan prijzengeld te winnen. De show waaraan hij deelnam, bestaat uit een reeks vragen die aan een groep van 100 mensen worden gesteld. Naarmate je verder komt in het spel, worden de vragen steeds moeilijker, waardoor het aantal deelnemers na elke ronde afneemt. Elke persoon heeft £1.000 beschikbaar, die wordt toegevoegd aan de prijzenpot wanneer ze een vraag fout hebben.

Spelers die nog in de race zijn nadat ze de vragen hebben beantwoord, moeten zich aan veel regels houden om in het spel te blijven en de race om de prijzenpot voort te zetten. Wie het einde bereikt, kan een bedrag van £10.000 winnen, maar om de hele prijzenpot te winnen, moet je een vraag beantwoorden waar slechts één op de 100 aanwezige leden toe in staat is om op te lossen, vandaar de naam van het programma. Dat is de uitdaging waar Daniel voor stond, hij slaagde erin £99.000 te winnen.

Advertisement

De winnende aflevering werd gefilmd lang voordat deze werd uitgezonden, daarom kon de winnaar zijn grote geheim niet prijsgeven. Daniel had besloten om zijn familie de hoogte van zijn winst niet te vertellen totdat de show werd uitgezonden, gewoon voor de verrassing. Het geheim houden was moeilijk, dus Daniel deelde het alleen met zijn grootmoeder, terwijl de rest van de familie alleen wist dat hij de show had gewonnen, maar niet zo'n enorm bedrag.

Ze hadden zo'n hoge winst niet verwacht en ervoeren een onvergetelijke emotie toen ze het ontdekten. Geld is niet het enige dat ons gelukkig maakt, maar laten we eerlijk zijn, als je zo’n bedrag wint, moet het nooit worden geminacht.

Advertisement