De universiteit verbiedt haar om haar zoon mee naar de les te brengen omdat "het niet gepast is", maar ze gaat toch

Janine image
door Janine

07 April 2022

De universiteit verbiedt haar om haar zoon mee naar de les te brengen omdat "het niet gepast is", maar ze gaat toch
Advertisement

Het moederschap combineren met je studie is niet gemakkelijk, maar het is ook niet onmogelijk, zoals Janine Adamson aantoont, een 34-jarige moeder die besloot terug te keren naar de universiteit om haar opleiding af te ronden die vele jaren eerder werd onderbroken. Janine werd op zeer jonge leeftijd zwanger en gaf om die reden haar studie op; nu haar twee kinderen wat ouder zijn, besloot ze haar opleiding te hervatten, maar tegen de tijd dat ze zich opnieuw inschreef, ontdekte ze dat ze weer zwanger was. Had ze een tweede keer moeten opgeven? Je leeft maar één keer en de tijd vliegt, dus heeft Janine besloten om opnieuw een zwangerschap onder ogen te zien, zonder haar droom op te geven.

Advertisement
TikTok / jadamson98official

TikTok / jadamson98official

Janine realiseerde zich al snel dat ze zwanger was nadat ze zich had ingeschreven aan de Universiteit van Solent, in Engeland, maar ze wilde niet dat dit geweldige geschenk tegelijkertijd een beperking zou worden. Toen ze jong was, moest ze haar opleiding onderbreken om fulltime moeder te worden en een baan te zoeken, maar nu haar twee zoons Bradley (16) en Maizie (11) wat ouder zijn, heeft ze besloten weer in actie te komen. Door de pandemie en de daaruit voortvloeiende lockdown kon ze veel nadenken over de toekomst en toen ze gedwongen werd haar activiteit tijdelijk te sluiten, besloot Janine zich in te schrijven voor de universiteit. Ze had natuurlijk nooit verwacht dat ze met een baby van een paar weken oud naar de les zou gaan! En juist hier had de moeder wat problemen.

Advertisement

De universiteit heeft de moeder-studente namelijk verboden haar zoon mee naar de les te nemen. Janine wilde zich niet aan deze beslissing onderwerpen en bleef naar de les gaan zonder iemand tot last te zijn. We moeten erbij vermelden dat de meeste activiteiten voor de studenten online plaatsvinden en dat Janine een paar uur per week naar de klas gaat. Bovendien vroeg Janine specifiek aan haar leraren en klasgenoten of de aanwezigheid van de kleine Tommy in de klas hen op de een of andere manier zou storen. Geen van hen had er klachten over, en daarom heeft Janine haar routine van moeder-studente opgezet, in een poging niemand tot last te zijn. De universiteit was echter duidelijk geweest: ze mocht haar zoon niet mee naar de les nemen.

TikTok / jadamson98official

TikTok / jadamson98official

Janine daagde daarom de universiteit uit, en hoewel ze aanvankelijk bang was dat iemand haar de klas uit zou sturen, nam haar angst snel af: "In het begin had ik het gevoel dat ik niet werd geaccepteerd in de klas en ik had het gevoel dat elk geluid wat Tommy zou hebben gemaakt, me uit de klas zou hebben verwijderd. In de achtste week begon Tommy veel wakkerder te zijn in de klas, maar omdat ik daar al een tijdje was, voelde ik me meer op mijn gemak. Maar het is niet meer zoals voorheen. Ik voel me erg geïsoleerd. Mijn vrienden zijn niet meer hetzelfde en ik zit alleen en doe mijn ding, want mijn prioriteit is nu Tommy. Maar het gaat hoe dan ook goed."

Deze moeder die zich voortdurend verdeelt tussen studie en gezin heeft een account op TikTok waarin ze haar routine laat zien en ze hoopt dat haar video's als voorbeeld kunnen worden genomen door andere moeders die denken dat ze het niet redden of door universiteiten, in de hoop meer actieve ondersteuning te activeren voor studenten met zwangerschapsverlof.

Advertisement