Hij gaat naar de bank met 15 kruiken vol munten verzameld in 45 jaar: het duurt 5 uur om alles te tellen

Janine image
door Janine

12 April 2022

Hij gaat naar de bank met 15 kruiken vol munten verzameld in 45 jaar: het duurt 5 uur om alles te tellen
Advertisement

Wie herinnert zich niet het verhaal van de cicade en de mier? Terwijl de eerste graag zingt, brengt de tweede de zomer door met hard werken om wat broodkruimels te krijgen, zodat hij de hele winter voedsel heeft en niet het risico loopt zonder te zitten. Een metafoor over sparen die veel aan onze spaarvarkens doet denken: als je kleingeld in je zak hebt als je terugkomt van de supermarkt, doen velen ze in een klein bakje die na verloop van tijd een klein fortuin kan opleveren.

Een cent vandaag en een cent morgen, een Amerikaanse man vulde 45 jaar lang constant kruiken, totdat hij besloot ze op de bank te zetten.

via USA Today

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De hoofdpersoon van dit verhaal is een opvoeder genaamd Otha Anders die in Louisiana woont. De man begon in de jaren zestig munten te verzamelen, niet zozeer om geld te sparen, maar meer als hobby. Dit wordt aangetoond door het feit dat toen de regering het programma lanceerde om $125 toe te kennen voor elke $100 aan munten, Otha zijn centen niet verkocht.

Voor Otha zijn de centen een soort symbool: de man beschouwt centen in feite als een soort memo die hem eraan herinnert te stoppen en een gebed op te zeggen, waar hij ook is. Telkens als hij er een ziet, doet hij dat. "Daarom waren ze zo waardevol voor mij", zei hij.

Het pact met hemzelf, gedurende de vier decennia van verzamelen, is altijd geweest dat hij nog geen muntstuk als geschenk accepteerde: "Ik heb nooit toegestaan ​​dat iemand, zelfs niet mijn vrouw of kinderen, me centen gaven zonder reden. Ik wilde de innerlijke voldoening dat God en ik deze collectie hebben verworven."

De waarde van zijn muntenverzameling zou daarom niet economisch voor hem zijn, maar spiritueel: "Ik raakte ervan overtuigd dat het identificeren van een verloren of gevallen cent een extra door God gegeven stimulans was die me eraan herinnerde om altijd dankbaar te zijn. Er waren dagen dat ik niet kon bidden en vaker wel dan niet kwam er een verloren of gevallen cent opdagen om me eraan te herinneren."

Advertisement
Pexels-Not the actual photo

Pexels-Not the actual photo

Otha's aanvankelijke wens was om vijf waterkruiken met zijn centen te kunnen vullen, maar toen hij het doel eenmaal had bereikt, besloot hij door te gaan tot hij er vijftien had. Op dat moment was het tijd om de centen te storten, anders zou hij nooit stoppen.

Dus nam hij contact op met zijn vertrouwde bank om te melden dat hij zou komen opdagen met een grote hoeveelheid centen. Toen Otha met de vijftien kruiken vol centen ter plaatse kwam, was het personeel sprakeloos.

“We waarderen uw activiteit, net als al onze klanten. Maar als we Anders kunnen helpen met zijn inspanningen, doen we dat graag”, zei Jennie Cole, vice-president van de bank. De kruiken werden geopend met een bijl, een proces dat vijf uur werk in beslag nam. Het resultaat? Otha's collectie is duizenden dollars waard.

Een idee om inspiratie uit te halen om iets goeds te doen en dat tegelijkertijd een kleine schat kan worden.

Advertisement