Ze verandert een bestelwagen in een woning voorzien van alle comfort: het interieur is betoverend (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

30 Mei 2023

Ze verandert een bestelwagen in een woning voorzien van alle comfort: het interieur is betoverend (+ VIDEO)
Advertisement

Soms kan een gek idee in ons opkomen: een gedachte, een dagdroom, het verlangen naar vervreemding, om helemaal opnieuw te beginnen, om te vertrekken en naar andere kusten te reizen. Maar vaker wel dan niet, door gebrek aan moed of economische mogelijkheden, worden we gedwongen om "wakker te worden" en moeten we onze plannen opgeven. Misschien zou het voldoende zijn om wat meer te durven, te geloven dat een illusie echt iets reëels en concreets kan worden.

Een geldig voorbeeld hiervan is de hoofdpersoon van dit verhaal die besloot haar leven op zijn kop te zetten door een minibus volledig te transformeren.

via Youtube

Haar naam is Rita Marie Carr, uit Denver, Colorado. In werkelijkheid heeft ze nu geen "vaste" woning en dat is precies het mooie van de keuze die ze heeft gemaakt.


Ze besloot haar leven volledig om te gooien en ze deed het uit het niets. Ja, want het begon allemaal met een extravagant idee: een minibus kopen en deze aanpassen alsof het een minihuis is, en welke kleur is beter om het extravagante huis op wielen te schilderen dan roze?!

Ze was een werknemer in een groot bedrijf waar ze als ingenieur werkte. Nu heeft ze alles opgegeven.

Advertisement

Ze kocht een Ford-minibus die ze Wilbur noemde en begon meteen met de eerste doe-het-zelfklusjes om haar nieuwe idee van vrijheid op te zetten.

Het kostte haar een investering van nog geen 9.000 dollar om haar droom waar te maken: ze gebruikte vooral gerecyclede voorwerpen en materialen die ze meesterlijk aanpaste aan haar behoeften.

Maar hoe kwam het 'gekke idee' om van de veiligheid van een groot bedrijf over te stappen op roadtrips tot stand?

Het begon allemaal toen ze de mogelijkheid ervoer om haar werk op afstand uit te voeren, dus een beetje voor de afwisseling en een beetje voor haar plezier, begon z haar laptop mee te nemen en een paar uur in haar auto door te brengen: een jeep wrangler, groot en ruim genoeg om alle "noodzakelijke manoeuvres" te kunnen uitvoeren om met redelijk comfort te werken.

Dus dacht ze: wat als ik deze ervaring van autonomie en onafhankelijkheid ‘uitbreid’?

En zou ik naast werken ook in een voor mij op maat gemaakte auto kunnen wonen?

En dat was het: het was te doen en ze maakte "de transformatie" bijna helemaal zelf, met haar eigen handen.

Maar niet alles is veranderd in haar leven: Rita voert haar beroep als ingenieur nog steeds uit, alleen doet ze dat volledig op afstand.

Ze paste bovendien de minibus aan, nu al meer dan 3 jaar haar appartement, om haar persoonlijkheid te weerspiegelen en haar in staat te stellen haar grootste passie na te jagen.

Oftewel kunst: ze is een getalenteerde jonge vrouw die meer van creativiteit houdt dan van wat dan ook.

Dus maakte ze een kleine studio in de minibus, zodat ze in alle comfort kan schilderen; het ontbreekt haar zeker niet aan landschappen en adembenemende uitzichten, want ze hoeft alleen maar de deuren van de bus te openen om te kijken naar waar ze heeft besloten te stoppen!

Je vraagt ​​je misschien af ​​of het meisje op de een of andere manier aan eenzaamheid kan lijden, aangezien ze vaak en altijd alleen reist. Maar dat is niet helemaal het geval.

Advertisement

Rita heeft namelijk twee honden die onafscheidelijk zijn! Ze volgen haar overal en zijn altijd aanwezig op haar reizen.

De bank in het mobiele mini-appartement klapt om en schuift uit, waardoor haar, of beter gezegd, hun bed tevoorschijn komt!

De vrouw reist gewoonlijk met haar geliefde Wilbur waaraan ze de jeep sleept die ze gebruikt voor kortere ritten, bijvoorbeeld geschikt om te tanken, of om over "wilde" wegen te reizen.

Alles laten vallen en helemaal opnieuw beginnen, of bijna, kan dus: als je er maar in gelooft en het echt wilt!

Advertisement