"Als hij je lastig valt, maak dit gebaar en ik stuur hem weg": barman redt meisje dat werd lastiggevallen

Janine image
door Janine

09 April 2022

"Als hij je lastig valt, maak dit gebaar en ik stuur hem weg": barman redt meisje dat werd lastiggevallen
Advertisement

Hoewel grote steden voor iedereen gevaren kunnen verbergen, valt niet te ontkennen dat een meisje dat met haar vriendinnen uit wil gaan, een waakzamer oog moet hebben dan normaal. Helaas is het voor een vrouw niet gemakkelijk om zich veilig te voelen in de straten van een metropool, hoewel dat niemand ervan weerhoudt om plezier te maken. Een meisje vertelde over een episode waarin ze tijdens een avond in een bar werd lastiggevallen door een onbekende die niet leek te willen stoppen na het eerste "nee" van de jonge vrouw. Op dat moment greep de barman met grote discretie en doortastendheid in, redde de avond en gaf een les aan de kwaadwillende.

Advertisement

Tijdens de avond begon een man de jonge hoofdpersoon van dit verhaal lastig te vallen, die met een vriendin in een café in haar stad was. Natuurlijk hadden de meisjes het duidelijk gemaakt en wat het voorstel van de onbekende ook was, hun antwoord was "nee". Maar blijkbaar merkte ook de barman, Max, de vreemde situatie op: zelfs hij kreeg er de rillingen van, en daarom besloot hij in te grijpen. Met grote discretie gaf Max de bon aan het meisje, maar in plaats van de rekening te presenteren, schreef hij haar een bericht:

"Als deze man je lastig valt, verplaats je paardenstaart dan naar de andere schouder en ik zal hem wegsturen. Hij bezorgt zelfs mij de kriebels."

Advertisement

Max heeft tijdens zijn werk als barman veel geleerd om signalen van mensen te herkennen en bij deze gelegenheid gebruikte hij deze vaardigheid en gevoeligheid om een ​​meisje te helpen. Max legde uit: "Deze man geeft me al een tijdje hele rare gevoelens. Ik hield hem in de gaten, probeerde hem een ​​kans te geven, liet de meisjes nee zeggen en dacht toen dat hij ermee zou stoppen, maar hij nam geen genoegen met nee als antwoord en bleef ze lastig vallen, dus uiteindelijk heb ik tegen hem geschreeuwd en hem weg gestuurd.”

Met betrekking tot die episode voegde Max eraan toe: "Ik hou er eerlijk gezegd niet van om tegen klanten te schreeuwen of mensen in verlegenheid te brengen, maar ik vind het een van de beste manieren om met deze situaties om te gaan. Hardop tegen ze roepen in het bijzijn van andere mensen is meestal genoeg om ze te overtuigen om weg te gaan. Ik wil niet dat mijn klanten zich ongemakkelijk voelen."

Kortom, soms is een beetje aandacht al genoeg om iemand te helpen en Max heeft dat ruimschoots aangetoond. Misschien was er niets gebeurd, of misschien was het slecht afgelopen: als je iemand in moeilijkheden ziet, help je hem hoe dan ook, toch? Max hield het hoofd koel en wist goed met de situatie om te gaan. Het meisje bedankte hem en ontmoette hem enige tijd later zelfs weer in dezelfde club. Wat te zeggen... een applaus voor deze barman die niet alleen een geweldige professional is, maar ook een geweldige man!

Advertisement