Het abnormale gedrag van een hond weet onverwachts een leven te redden

Janine image
door Janine

10 Maart 2023

Het abnormale gedrag van een hond weet onverwachts een leven te redden
Advertisement

Niet voor niets staat de hond bekend als "de beste vriend van de mens": dit wezen is heel intelligent en vooral erg gevoelig. Het omgaan met deze dieren is heel aangenaam, soms zelfs voldoening gevend (als we bedenken dat ze kunnen worden getraind om kleine commando's uit te voeren), en ze zijn ongetwijfeld een uitstekend gezelschap dat ons vervult en onze dagen opfleurt.

In dit verhaal is de hoofdpersoon onze trouwe viervoeter Peanut. Laten we samen kijken waar ze toe in staat was.

via independent.co.uk

Advertisement

Peanut is een hond met een traumatisch verleden: ze werd gevonden en gered door enkele medewerkers van een dierenasiel. Het arme schepsel was gewond en ondervoed, maar ze vond al snel de warmte van een thuis: een getrouwd stel zorgde voor haar alsof ze hun eigen dochter was, en het ontbrak haar nooit aan eten en liefde. Peanut gedroeg zich op de dag van het evenement waarover we je gaan vertellen op een heel abnormale manier: ze begon nerveus te blaffen zonder aanwijsbare reden.

Haar baasje was in de garage aan het werk en deed wat "doe-het-zelf"-werk, toen Peanut zijn aandacht begon te trekken door steeds indringender te blaffen. Deze houding werd door de man als zeer vreemd gezien, gezien de volgzame en kalme aard van het wezen, dus hij was onmiddellijk gealarmeerd.

De eigenaar besloot daarom het dier tevreden te stellen dat maar niet ophield met trillen: nadat hij zijn gereedschap had opgeborgen, volgde hij de hond die hem de weg leek te willen wijzen. Wat de man dankzij Peanut heeft ontdekt, is ronduit verbazingwekkend.

Advertisement
Brunhilde Reinig / publicdomainpictures - Not the actual photo

Brunhilde Reinig / publicdomainpictures - Not the actual photo

Peanut leidde haar baasje naar een sloot, en hier deed hij de schokkende ontdekking: op de grond lag, vies, bevend en met versleten kleren aan, een klein meisje van slechts drie jaar oud. De man aarzelde niet om het kleine meisje in zijn trui te wikkelen om haar op te warmen en nam haar toen mee naar huis waar hij de politie belde.

De agenten, die onderzoek deden, hebben het huis van het gezin van het kind gevonden, niet ver van de plaats van ontdekking, en deden een schokkende ontdekking. Het kleine meisje had ook een zusje en beiden leefden in erbarmelijke omstandigheden! De politie omschrijft de woning als volgt: "een onhygiënische en gevaarlijke plek".

De twee meisjes zijn nu veilig: ze zijn toevertrouwd aan de sociale dienst die hen zo goed mogelijk opvangt. Wat betreft de dappere hond, ze werd geprezen door de staat met een onderscheiding voor haar heldhaftige daad!

Heeft jouw huisdier ooit iets opmerkelijks gedaan?

Advertisement