10-jarig meisje wordt ontvoerd: twee vuilnismannen weten haar te redden (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

21 Juli 2023

10-jarig meisje wordt ontvoerd: twee vuilnismannen weten haar te redden (+ VIDEO)
Advertisement

Niemand weet wanneer zijn moment zal komen. We bedoelen die dag waarop je weet dat je een verschil hebt gemaakt. Er kunnen honderd jaar voorbijgaan op de meest kalme en vredige manier die mogelijk is (hoe onwaarschijnlijk ook), zonder dat er iets echt relevants gebeurt in het leven van een mens. En op dezelfde manier kan een enkele dag indrukken van emoties en sensaties achterlaten.

Dit is het geval met deze twee mannen, wier moed en vindingrijkheid doorslaggevend waren: ze deden er alles aan om het lot van een persoon in groot gevaar te veranderen.

via Abcnews

 NBC News/Youtube/Screenshot

NBC News/Youtube/Screenshot

We hebben het over twee mannen uit Louisiana, twee onverschrokken vuilnismannen. Dion Merrick en Brandon Antoine voerden hun gebruikelijke taken uit op wat een gewone dag leek te zijn. Maar er hing iets ongewoons in de lucht: ze waren op de hoogte van een zorgwekkend feit dat de media bleven verspreiden: een meisje, Jalisa Lasalle, was als vermist opgegeven door haar familie.

Het meisje was verdwenen tussen 13 en 14 uur. Onderzoekers gingen ervan uit dat ze was ontvoerd omdat ze voor het laatst was gezien in een auto, een grijze Nissan Altima uit 2012, en hadden daarom een ​​waarschuwing afgegeven door de details van het voertuig te beschrijven.

Terwijl de twee mannen hun gebruikelijke route vervolgden en vastbesloten waren hun taken uit te voeren, merkten ze een paar kilometer verderop iets verdachts op. Merrick begon te zeggen: "Wat doet die auto in dat veld?"

Advertisement

Voor hun ogen verscheen een grijze sedan die midden in een veld geparkeerd stond. Het was de enige auto die er zo "misplaatst" uitzag. De twee jonge mannen waren liepen er naartoe om nog wat meer details te krijgen. Na een korte confrontatie waren ze er zeker van dat het hetzelfde voertuig was dat betrokken was bij de ontvoering van dat meisje! Dus kwamen ze in actie.

Terwijl ze alles filmden met een smartphone, besloten ze hun zware voertuig (een vuilniswagen) recht voor die auto te plaatsen, om zo elke mogelijkheid tot ontsnapping te voorkomen. En dat werkte.

Ondertussen arriveerde de politie en arresteerde een man, de drieëndertigjarige Michael Sereal, beschuldigd van de ernstige misdaad van ontvoering van een minderjarige.

 NBC News/Youtube/Screenshot

NBC News/Youtube/Screenshot

Jalisa werd vervolgens in veiligheid gebracht en aan de medische zorg toevertrouwd: ze verkeert nu in uitstekende gezondheid. Haar ouders en de hele gemeenschap in Louisiana juichten de moed en snelheid van de twee vuilnismannen toe.

"Toen ik hoorde dat het kind veilig was, heb ik gehuild: ik heb ook een dochter en ik kan me voorstellen wat al haar familieleden moeten hebben doorgemaakt", bekende Merrick.

Gelukkig is dit verhaal op de best mogelijke manier afgelopen en is het het bewijs dat ieder van ons een enorm verschil kan maken in het leven van anderen. Laat ons weten wat jij ervan denkt!

Advertisement