Van vuilnisman wordt hij advocaat: "Ik heb nooit opgegeven en mijn droom waar gemaakt"

Janine image
door Janine

20 April 2022

Van vuilnisman wordt hij advocaat: "Ik heb nooit opgegeven en mijn droom waar gemaakt"
Advertisement

De wereld is vol mensen, allemaal verschillend van elkaar. Er zijn lange, korte, blonde, donkere, jonge, oude en er zijn mensen die geluk hebben en mensen die dat niet hebben. In dergelijke gevallen zullen degenen die het geluk niet aan hun zijde hebben helaas wat harder moeten werken om hun doelen te kunnen bereiken. Dit is absoluut niet erg, het kost alleen meer tijd en veel moeite om een ​​droom waar te maken.

Een onderwerp en zo je wilt een klein struikelblok dat de 39-jarige waarover we je willen vertellen, heel goed kent. Zijn leven is niet altijd bergafwaarts gegaan, maar ondanks alles heeft hij het doel bereikt dat hij zichzelf had gesteld en daarvoor verdient hij veel bewondering.

via g1.globo

Advertisement

De protagonist is Flavio Silva, een 39-jarige man die tot voor kort werkte als vuilnisman. Werkte, ja, want met veel inzet en opofferingen slaagde hij erin zijn leven en dat van zijn gezin te veranderen.

Oorspronkelijk werkzaam in de gemeente Tibau do Sul in Rio Grande, in Brazilië, heeft Flavio altijd een droom gehad: advocaat worden. Natuurlijk, het zou niet gemakkelijk voor hem zijn geweest gezien zijn werk, gezin en verschillende verplichtingen, maar hij raakte nooit ontmoedigd.

Op een dag besloot hij alles te doen om de sprong te wagen, dus schreef hij zich in voor een rechtenstudie in Natal, een stad op 78 km afstand van zijn huis. Gedurende 6 lange jaren deed Flavio zijn werk en zijn studie ernaast. Elke dag werd hij om 5 uur 's ochtends wakker, ging naar zijn werk, bleef 6 uur en sprong toen op de bus naar Natal. Na een reis van twee uur bereikte hij de universiteit en ging studeren.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Zoals hij in een interview zei: "In het begin was het niet gemakkelijk. Ik begreep de dingen die ik moest studeren niet goed, maar het was hartverwarmend om mezelf te vergelijken met enkele klasgenoten en te weten dat ze dezelfde twijfels hadden als ik. Toen vertelde een van hen me dat hij een studiegroep wilde oprichten en ik accepteerde het meteen. Ik heb nooit opgegeven. - vervolgde hij - Dat woord staat niet in mijn vocabulaire. Zo ben ik als student en ook als arbeider mijn eigen weg gegaan.”

Flavio had, voordat hij vuilnisman werd, ook als administratief medewerker en bij de gemeentewacht gewerkt. Hij had zijn werk nooit opzij gezet voor zijn studie en na enkele jaren bereikte hij zijn doel.

Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

"Toen ik hoorde dat ik geslaagd was voor het examen om de orde van advocaten binnen te komen, kon ik het niet geloven. - zei hij - ik huilde 40 minuten terwijl ik dacht aan alle gemaakte opofferingen. Uit mijn ervaring heb ik iets geleerd dat ik wil delen: als je een droom hebt, geef dan nooit op. Probeer elke manier om obstakels te overwinnen. Ieder van ons kan het beroep uitoefenen dat hij wil, je moet gewoon niet opgeven”.

Net zoals hij deed. Bedankt Flavio, dat je ons hebt laten zien dat standvastigheid en wilskracht twee fundamentele elementen zijn om je droom waar te maken.

Advertisement