Bezorger haalt een bestelling op bij een banketbakker en wordt emotioneel als hij ontdekt dat zijn naam op de verpakking staat

Janine image
door Janine

08 Februari 2023

Bezorger haalt een bestelling op bij een banketbakker en wordt emotioneel als hij ontdekt dat zijn naam op de verpakking staat
Advertisement

De lockdown-periode staat nog steeds in ons geheugen gegrift: het was niet makkelijk om wekenlang thuis opgesloten te zitten zonder de mogelijkheid om iemand te omhelzen. In die tijd was het echter mogelijk om het isolement wat draaglijker te maken, dankzij thuisbezorgingen. Tientallen bezorgers werkten onvermoeibaar voor de mensen die om die dienst vroegen: van kleding tot eten gingen mannen en vrouwen op pad om het succes van de leveringen te verzekeren, in een periode die ook riskant was voor hun gezondheid. Sommigen vonden dergelijk werk vanzelfsprekend, maar anderen merkten de inzet van de bezorgers op en wilden hen bedanken.

via Understandingcompassion

YouTube - CGTN

YouTube - CGTN

Op het cruciale moment in Wuhan, in China, kreeg een bezorger een aangename verrassing: hij was naar een patisserie gegaan om een ​​verjaardagstaart voor een klant op te halen, maar kreeg - samen met het te bezorgen pakket - zelf ook iets. Zijn reactie werd vastgelegd op bewakingscamera's in de winkel en de registratie werd gedeeld op YouTube, waar hij tienduizenden views kreeg.

In de video is te zien hoe de bezorger de patisserie binnenkomt om een ​​bestelling op te halen. De caissière laat hem het afhaalkaartje zien en de man ontdekt dat zijn naam er ook op staat: hij vraagt ​​het meisje van de patisserie om bevestiging en de jonge vrouw knikt. De klant die de taart had besteld had uitdrukkelijk gevraagd om een ​​stuk aan de bezorger te geven. Op het kaartje had hij dan ook geschreven: "Ik heb een extra stuk besteld voor de bezorger. Vergeet niet op tijd te eten".

Advertisement
YouTube - CGTN

YouTube - CGTN

Door een buitengewoon toeval vertrouwde de bezorger toe dat hij in die dagen jarig was, dus de verrassing die hij ontving was echt ontroerend voor hem. De beveiligingscamera's aan de achterkant van het restaurant laten de jongen zien die in een hoekje zit, zijn mondkapje afdoet en begint te genieten van zijn stuk taart, terwijl hij tranen van emotie bedwingt.

Die periode was uniek voor ons allemaal, maar we zeiden altijd tegen elkaar "we komen er beter uit" en dergelijke verhalen zijn het bewijs dat een toevallige en eenvoudige daad van vriendelijkheid mensen een beetje meer hoop kan geven.

Advertisement