Onbeleefde klant stuurt een brief met zijn verontschuldigingen naar de serveerster en een fooi van $100

Janine image
door Janine

21 April 2022

Onbeleefde klant stuurt een brief met zijn verontschuldigingen naar de serveerster en een fooi van $100
Advertisement

Slechte dagen overkomen iedereen. Iedereen kan ups en downs hebben en niet elke dag gaat zoals je verwacht. Wat de reden ook is, als een persoon nerveus is, wordt hij ook gevoeliger en geneigd om onbeleefd te reageren. Dit kan gebeuren voor belangrijke dingen, maar ook als het om onbenulligheden gaat. Helaas, als de druppel de emmer doet overlopen, kan er iets gebeuren dat een vervelende uitbarsting zal veroorzaken.

Gelukkig realiseren mensen zich in sommige gevallen, nadat het moment van woede voorbij is, dat ze een fout hebben gemaakt en proberen deze te herstellen. Een serveerster in York weet erover mee te praten. We vertellen je over haar ervaring.

via cbsnews

Advertisement

Tammy Ramsey werkt als serveerster in een restaurant van het Union Bluff Hotel in York, in Maine. In een interview vertelde de vrouw dat ze een brief had gekregen van een cliënt. Tijdens een gewoon weekend, waarin het in het restaurant erg druk was, was er helaas een slechte episode waarin zij de hoofdrolspeelster was.

Een onrustige klant sprak haar en een collega onbeschoft aan. Volgens Tammy was de man boos dat hij meer dan anderhalf uur moest wachten om te gaan zitten. Nadat hij zowel haar als de andere ober slecht had aangesproken, vertrok hij zonder de avond daar door te brengen.

In de loop van het interview zei Tammy echter aangenaam verrast te zijn toen ze een paar dagen later een brief ontving. De brief bevatte woorden van diepe spijt en oprechte excuses voor het gedrag van die avond. Het was de onbeschofte klant die haar schreef om te proberen de slechte indruk die op haar was gemaakt, te verhelpen. In de brief staat: "Normaal gedraag ik me niet zo, vooral niet met mensen die werken en die dat goed doen. Ik wou dat ik niet in de schoenen van de onbeschofte persoon had gestaan, maar het is gebeurd en het spijt me."

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Er zat ook 100 dollar in de envelop. Naast de woorden van verontschuldiging stuurde de klant een fooi om nog meer duidelijk te maken hoeveel spijt hij had voor zijn gedrag.

De serveerster van haar kant accepteerde de verontschuldiging en zei: "Ik kreeg er kippenvel van. Iedereen kan een slechte dag hebben, maar ik denk dat de wereld vol aardige en vriendelijke mensen is. Ook ik heb fouten gemaakt tegenover andere mensen, misschien wist ik niet eens dat ik het deed en ik heb me misschien niet eens verontschuldigd. Deze klant daarentegen erkende zijn fout en schreef me zelfs een brief. Alleen al hiervoor moet hij gewaardeerd worden".

Tammy wendde zich vervolgens tot de mensen in het algemeen en vroeg om wat geduld en begrip voor werknemers zoals zij. "We doen er alles aan om goed te werken en iedereen tevreden te stellen. - zei ze - In ruil daarvoor vragen we slechts een beetje begrip. We zitten in een moeilijke periode, we hebben minder personeel en we zijn altijd aan het rennen, maar we willen dat alle klanten gelukkig zijn. Om deze reden - concludeerde ze - Wees geduldig, wees aardig, wees begripvol en glimlach".

Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

We staan ​​allemaal vroeg of laat in de schoenen van klanten. Of het nu in een winkel, in een restaurant of op een andere plaats is, we moeten altijd onthouden dat werknemers mensen zijn. We hebben mensen tegenover ons die aan het werk zijn en die, daar zijn we zeker van, altijd hun uiterste best zullen doen om ons adequaat van dienst te zijn. Om deze reden moeten we proberen kalm te blijven en geen persoonlijk ongemak op hen af ​​te reageren. Zo niet, laten we dan het voorbeeld van deze klant volgen en onze excuses aanbieden.

Advertisement