Hij doneert £1.000 aan elk van zijn 86 werknemers om hen te helpen de stijgende gas- en elektriciteitsprijzen het hoofd te bieden

Janine image
door Janine

23 April 2022

Hij doneert £1.000 aan elk van zijn 86 werknemers om hen te helpen de stijgende gas- en elektriciteitsprijzen het hoofd te bieden
Advertisement

Een goede baas zijn is niet makkelijk: met je medewerkers omgaan en hen met respect behandelen, maar tegelijkertijd ook nadenken over de omzet van je bedrijf. Er zijn er die er gelukkig in slagen om alles op een optimale manier te beheren en een ideale werkgever zijn. Matt Fletcher is daar zeker een van, want hij dacht er meteen aan om zijn 86 medewerkers te ondersteunen met een forse bonus, na de enorme stijging van de gas- en elektriciteitsprijzen. Hoe meer de werknemers zich op hun gemak voelen en hoe beter ze worden beloond, hoe productiever ze zullen zijn voor het bedrijf: een mechanisme waardoor beide categorieën winnend zijn.

via Facebook / Fletcher Moorland

Advertisement

It certainly is feel-good Friday here today. We all know the cost of living is going up, heating costs up & fuel costs...

Pubblicato da Fletcher Moorland su Venerdì 8 aprile 2022

Matt Fletcher staat aan het hoofd van Fletcher Moorland, een ingenieursbureau dat erin is geslaagd weerstand te bieden en te overleven, ook tijdens herhaalde lockdowns veroorzaakt door de Covid-19-pandemie. Eerlijk gezegd groeide het bedrijf in deze periode en mocht het nog 18 nieuwe medewerkers verwelkomen. Dit is zeer gespecialiseerd personeel, dat goed betaald wordt en rekent op de groeiende marktvraag in de sector van hernieuwbare energie en elektrische voertuigen.

Helaas is het echter een feit dat de crisis ook hen heeft getroffen. In een tijd waarin een groot deel van de bevolking moeite heeft om hun rekeningen te betalen omdat de energie- en gaskosten enorm stijgen, heeft Matt Fletcher besloten zijn 86 werknemers te helpen met elk een bonus van £1.000.

"We kunnen niets doen aan stijgende brandstof- en gasprijzen", zegt Fletcher, "maar we kunnen wel iets doen om onze medewerkers te helpen ermee om te gaan."

Advertisement

Stoke-on-Trent based engineering firm Fletcher Moorland have given their workers a £1,000 bonus to help ease the cost of...

Pubblicato da Cross Rhythms City Radio 101.8FM and 96.6FM su Martedì 19 aprile 2022

Het gebaar werd duidelijk zeer gewaardeerd door de medewerkers: "Toen we het tegen hen zeiden, viel het stil in de zaal en gaven ze ons een staande ovatie". Alle medewerkers gaven toe dat deze in totaal 86.000 pond hen allemaal zou helpen. Hier zijn enkele van de meest oprechte getuigenissen: "Toen ons werd verteld dat we dit geld zouden krijgen, was ik verbijsterd", zei elektromechanisch ingenieur Ian Hunt, 34 jaar, uit Shahington, “negen weken geleden kregen we een dochtertje, Amber, en mijn vrouw is met zwangerschapsverlof, dus dit geld zal een heel mooie hulp zijn om de kosten van luiers en dat soort dingen te dekken."

Een andere medewerker, John Roe, een 46-jarige onderhoudsmonteur, zei: "Ik ben onlangs naar een nieuw huis verhuisd en de rekeningen zijn iets hoger uitgevallen dan verwacht, maar nu schiet alles omhoog. Dus deze bonus is echt welkom".

Duizend pond meer zal zeker niet de crisis oplossen die de bevolking doormaakt als gevolg van de algemene prijsstijgingen, maar ze zijn zeker een goede hulp en een heel belangrijk gebaar van een bedrijf waar werknemers het grootste deel van hun dagen doorbrengen.

Advertisement