Oppas vraagt ​​om een ​​extra salaris voor elk "gebaar" dat niet was voorzien

Janine image
door Janine

29 April 2022

Oppas vraagt ​​om een ​​extra salaris voor elk "gebaar" dat niet was voorzien
Advertisement

Deze moeder vroeg op Reddit om advies over de relatie die ze had gevormd met een oppas. In de woorden van de auteur van het bericht lazen we dat het meisje was aangenomen om voor haar 7 maanden oude baby te zorgen. Helaas deden zich ondanks de goede opleiding, ervaring en vertrouwdheid van de medewerkster kleine problemen van organisatorische en lonende aard voor.

De vrouw maakte op advies van een kennis de situatie openbaar op internet om advies te krijgen van mensen die meer ervaring hebben dan zij in het omgaan met kindermeisjes en babysitters.

via Reddit

Advertisement
Tom Britt/Flickr - Not the actual photo

Tom Britt/Flickr - Not the actual photo

In de post zegt deze moeder zeer tevreden te zijn over hoe de oppas werkt en met het kind omgaat. Ze is zeer attent en voert alle taken uit die verband houden met de zorg en het welzijn van de kleine. Jammer dat er voor sommige taken iets "extra’s” berekend wordt.

"Toen we haar ontmoetten voor de sollicitatie, vroegen we haar of ze, in geval van nood, beschikbaar zou zijn om kleine taken uit te voeren die niets te maken hebben met de verzorging van ons kind. - schrijft gebruiker @PlutoIsMyDog1 - Ze had er geen problemen mee en ging er gelijk mee akkoord. Ze maakte alleen duidelijk dat dit zou leiden tot een verhoging van haar loon. Dus we stelden voor om haar uurloon te verhogen, maar onze oppas koos liever voor een tweewekelijkse optelling”.

De moeder van het kind maakte duidelijk dat er geen ingrijpende acties van het meisje nodig waren. Ze zou hebben moeten tekenen om een ​​pakket te ontvangen, of de hond in huis moeten brengen en de voerbak met brokken op de grond zetten, of de oven aanzetten om hem op te warmen voordat ze thuiskwamen. Niet al te ingewikkeld, maar de oppas had een tabel met vergoedingen voor elke actie en het aantal keren dat het moest worden gedaan.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Vanochtend kreeg ik een e-mail met de gedetailleerde factuur voor elke activiteit, met de frequentie en het bedrag. De taken waren meer dan ik had verwacht. Ze vraagt ​​me bijvoorbeeld te betalen voor de tijd die ik haar heb gevraagd om te controleren of ik de garagedeur had gesloten nadat ik naar mijn werk was gegaan. Vervolgens stond er op het briefje: de hond binnenlaten ($5 voor 6 keer), hondenvoer neerzetten ($5 voor 6 keer) enz. - ging de vrouw verder - ik vind het geen probleem om ervoor te betalen, maar als ik vergelijk met een paar vriendinnen, lijkt het alsof alle verzoeken overdreven zijn. Velen hebben een oppas thuis gehad, maar hebben nooit hoeven betalen om de voerbak te verplaatsen of te controleren of een deur open of dicht was”.

Er kwamen veel reacties op de post en bijna allemaal in het voordeel van deze moeder. Ook reageerden enkele professionele kindermeisjes die toegaven nog nooit van dergelijke tarieven voor zulke kleine taken te hebben gehoord.

Het is waar dat de relaties tussen gezinnen en kindermeisjes altijd heel uniek zijn en iedereen probeert zichzelf zo goed mogelijk te organiseren volgens de behoeften en beschikbaarheid. Vaak hebben we de neiging om te denken dat de oppas, eenmaal in huis, overal voor moet zorgen, zelfs het huishouden, maar dit is niet het geval. De oppas heeft specifieke taken die gerespecteerd moeten worden en als je om iets meer vraagt ​​is het altijd beter om het meteen duidelijk te maken voor aanvang van de arbeidsrelatie, net zoals deze moeder deed. Aan de andere kant moeten degenen die in een gezin werken, proberen niet te profiteren en niets extra’s vragen voor futiele en dagelijkse acties.

Wat vind jij?

Advertisement