Vijf jaar lang doet hij onberispelijk werk en is nooit afwezig: wat hij als beloning krijgt is absurd

Janine image
door Janine

06 Oktober 2023

Vijf jaar lang doet hij onberispelijk werk en is nooit afwezig: wat hij als beloning krijgt is absurd
Advertisement

Elke werknemer wil graag zijn dagen op het werk vreedzaam doorbrengen, zonder al te veel problemen en zijn uiterste best doen om zijn taken onberispelijk uit te voeren. Het geluk en de tevredenheid van werknemers zijn van fundamenteel belang voor een bedrijf om goed te kunnen functioneren: het zijn de werknemers die het draaiende houden en het is tegen hen dat we elke dag dank je wel moeten zeggen en van tijd tot tijd wat meer erkenning te geven.

Het is jammer dat dit idee niet altijd wordt gedeeld door de eigenaren van een bedrijf en dat we vaak denken dat alles verschuldigd is en dat het ontvangen van je salaris aan het einde van de maand het maximale is wat je kunt hebben: maar dit is niet zo. De ophef die ontstond rond een specifieke episode, waarover we je nu gaan vertellen, getuigt hiervan.

via u/TGOTR/Reddit

Advertisement

Het verhaal van een modelarbeider

Het verhaal van een modelarbeider

Pexels - Not the actual photo

Het verhaal werd verteld in een korte post op Reddit waarin “twijfelachtig” gedrag van een bedrijf tegenover een van zijn werknemers aan het licht komt. Een collega van de betrokkene vertelt hierover en beweert dat zijn collega in 5 jaar tijd onberispelijk werk heeft geleverd, nooit afwezig is geweest, ook niet als hij ziek was, en altijd alle regels heeft gerespecteerd.

In vergelijkbare gevallen zou je erkenning verwachten, misschien een salarisverhoging of een bonus om die mensen te belonen die al het mogelijke proberen te doen om ervoor te zorgen dat het bedrijf waarvoor ze werken groeit en altijd goed draait. Maar blijkbaar is dat niet hoe alle leidinggevenden denken.

Advertisement

Een erkenning die niet bepaald overeenkomt met het geleverde werk

Een erkenning die niet bepaald overeenkomt met het geleverde werk

Pexels - Not the actual photo

Het waarderen van je medewerkers en hen bedanken voor alles wat ze elke dag doen, is niet zo vanzelfsprekend. Natuurlijk komt het salaris altijd aan het einde van de maand binnen en dat is al een belangrijk onderdeel, maar soms zou het fijn zijn om je wat meer erkend te voelen, om te weten dat je werkgever echt waardeert wat je doet, het erkent en je respecteert. Voor velen is dit niet het geval en voor de hoofdpersoon van het verhaal was dit precies zo.

Na vele dagen, demonstraties, eerlijkheid en efficiëntie ontving deze arbeider een beloning, maar het was eenvoudigweg een benzinebon van $25. Weinig vergeleken met wat hij deed, waardoor hij en al zijn collega's sprakeloos waren.

Een beloning die tot een sterke controverse leidde...

Een beloning die tot een sterke controverse leidde...

michael_swan/Flickr

Natuurlijk zou het bedrijf kunnen zeggen dat het dit gebaar heeft gemaakt, dat het erover heeft nagedacht om iets extra's te geven aan zijn medewerker en dat het op deze manier het uitstekende werk heeft erkend dat door de jaren heen is verricht, maar we weten allemaal dat het niet dit soort acties zijn die het verschil maken.

Bevestiging van wat zojuist is gezegd, zijn de talrijke reacties die zijn achtergelaten door gebruikers die het bericht hebben gelezen. Velen van hen bevestigden dat het niet zo vanzelfsprekend is dat bedrijven in staat zijn de inzet te erkennen van de mensen die voor hen werken, en dat is echt jammer.

We weten heel goed dat een gelukkige werknemer een werknemer is die beter presteert en een persoon is die nog meer bijdraagt ​​aan de bloei van het bedrijf. Maar om dit te laten gebeuren is het noodzakelijk dat de hogere regionen wat meer rekening houden met de behoeften van de werknemers, en vermijden dat ze alleen en uitsluitend aan hun eigen winsten denken.

Wat vind jij?

Advertisement