Hij krijgt een boete van £65 omdat de schaduw van zijn geparkeerde auto op een gereserveerde plek te zien is

Janine image
door Janine

24 April 2022

Hij krijgt een boete van £65 omdat de schaduw van zijn geparkeerde auto op een gereserveerde plek te zien is
Advertisement

Matthew Cole had zijn auto perfect geparkeerd op een normale plek, maar toen hij terugkwam om hem op te halen, vond hij een onaangename verrassing: het gevreesde briefje onder de ruitenwisser van de auto om hem eraan te herinneren dat hij een bekeuring had gekregen. Maar waarom? Zijn Ford stond binnen de parkeerlijnen, dus er zouden geen problemen mogen zijn. In plaats daarvan... viel de schaduw van de auto over een parkeerplaats gereserveerd voor gehandicapten. Is dit een goede reden om iemand te beboeten? Nee, dat is het niet, maar het overkwam een ​​tuinman die net buiten een Londens postkantoor had geparkeerd.

via Mirror

Advertisement

'They’re enforcing something that’s not there.'

Pubblicato da The Mirror su Giovedì 21 aprile 2022

Tuinman Matthew Cole had nooit verwacht dat hij een boete van £65 zou krijgen, nadat hij op een geldige parkeerplaats had geparkeerd. Toch was het papiertje dat aan zijn auto hing duidelijk een boete voor "ongeoorloofd parkeren op een parkeerplaats voor gehandicapten". Toen hij de foto van zijn vermeende misdrijf nader bekeek, realiseerde Cole zich dat de boete was uitgedeeld omdat de schaduw van zijn Ford de parkeerplaats was binnengedrongen die gereserveerd was voor gehandicapten. Het was duidelijk dat dergelijk bizar nieuws al snel het web rondging, toen Cole zelf het ongebruikelijke incident aan de lokale media meldde.

Advertisement
Pixnio/ Not the actual photo

Pixnio/ Not the actual photo

Cole beweerde bij andere gelegenheden op dezelfde plek te hebben geparkeerd en kreeg nooit een boete. Wat was het probleem deze keer?

"Ik heb de boete aangevochten," legde Cole uit, "maar aan de andere kant leken ze me te negeren en zeiden dat de boete correct was uitgevaardigd. Het is zo moeilijk om het beroep te winnen. Ik heb op dezelfde plek nog minstens drie keer voor vijf of acht uur achter elkaar geparkeerd en er nooit problemen mee gehad. Ik zie niet in waarom het deze keer een probleem was."

Flickr /Alex Proimos / Not the actual photo

Flickr /Alex Proimos / Not the actual photo

De man vatte het duidelijk niet goed op en benadrukte hoe absurd het is om een ​​boete te krijgen voor zo'n vermeend misdrijf: "Dit is allemaal absurd, ze proberen iets af te dwingen dat niet bestaat. Ik kan het me veroorloven om £65 te betalen, maar het principe klopt niet".

Waarschijnlijk zal Cole die boete moeten betalen, maar op dit moment zijn we er nog steeds van overtuigd dat zijn bezwaar zal worden aanvaard voor een tweede beoordeling. Het leven is al moeilijk genoeg, betalen voor overtredingen die nooit zijn begaan lijkt echt absurd!

Advertisement