Ze koopt een huis en wil niet dat haar man mede-eigenaar is: “Ik weet dat hij zijn deel van de hypotheek niet zal kunnen betalen” - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze koopt een huis en wil niet dat haar…
Ze koopt online een jurk, maar wat ze ontvangt is heel anders dan de originele foto (+ VIDEO) Hij krijgt een bestelling voor 1500 gekarameliseerde appels, maar die annuleren ze op het laatste moment: gebruikers helpen hem ze allemaal te verkopen

Ze koopt een huis en wil niet dat haar man mede-eigenaar is: “Ik weet dat hij zijn deel van de hypotheek niet zal kunnen betalen”

07 Mei 2022 • Door Janine
51.104
Advertisement

Als het gaat om het stichten van een gezin en trouwen, gaan de dingen niet altijd zoals gehoopt. De hoofdpersoon van dit verhaal weet er alles van en omdat ze moeilijkheden had met haar man, besloot ze haar verhaal op Reddit te vertellen om advies te vragen.

Blijkbaar zou ze, na jaren van economische tegenspoed, de juiste baan hebben gevonden en het financieel goed hebben. Dit zou haar in staat stellen het huis dat haar schoonfamilie haar en haar man na de bruiloft had gegeven te verlaten en haar eigen huis te kopen. Alleen van haar, dat klopt, en het probleem begon hier. Haar man wilde helpen met de aankoop en mede-eigenaar van het huis zijn, maar ze was het daar helemaal niet mee eens.

via: Reddit

Volgens haar hebben haar schoonouders haar voor het trouwen gevraagd huwelijkse voorwaarden te tekenen. Ze waren een rijke familie en wilden zichzelf beschermen in het geval van een scheiding tussen haar en hun zoon. In een dergelijke situatie zou de vrouw niets dan steun hebben gekregen als haar man ontrouw was geweest. Ze had er niets op tegen.

De toekomstige schoonouders waren immers rijk en moesten oppassen voor een meisje dat in plaats daarvan uit een eenvoudig gezin kwam. Toen ze haar vriend ontmoette, met wie ze later na slechts 8 maanden zou trouwen, was ze net afgestudeerd met tijdelijke en slecht betaalde baantjes, terwijl hij in het familiebedrijf werkte en dit had haar schoonouders ongetwijfeld bezorgd gemaakt.

Na ongeveer 7 jaar huwelijk veranderde er echter iets voor haar. Het geluk begon haar toe te lachen, ze vond een goede baan en slaagde erin stabiliteit te bereiken, tot het punt dat ze erover dacht om haar eigen huis te kopen waar ze de dingen op haar eigen manier kon regelen en naar haar smaak kon inrichten.

En hier komt het dilemma: nadat ze het huis had gevonden, vroeg haar man haar om mede-eigenaar te worden, maar ze was niet bereid het te accepteren. "Ik ken mijn man goed en ik weet dat hij iemand is die liever vandaag koopt en morgen betaalt. - schreef de vrouw - Meestal financiert hij alles en creëert hij kleine en grote schulden. Voor de aankoop van het nieuwe huis heeft hij mij voorgesteld om voor het voorschot te zorgen en dan nog eens 15% van de volledige waarde te betalen om mijn 50% eigendom te bereiken en de resterende 50 waar hij aan zou hebben gedacht. - vervolgde de Reddit-gebruiker - ik weet zeker dat hij het niet zal doen, omdat ik weet hoe hij zijn financiën beheert en ik wil geen problemen."

Kortom, deze vrouw weigerde omdat ze ervan overtuigd is dat haar man zijn deel van de hypotheek niet zal kunnen betalen. Soms kan hij, volgens wat ze schrijft, niet eens alle uitgaven van de maand betalen en moeten zijn ouders dat doen. Heeft ze gelijk om haar man geen mede-eigenaar van het huis te laten worden om problemen te voorkomen, of zou ze er goed aan doen hem te vertrouwen en hem de kans te geven zijn volwassenheid te bewijzen?

De meeste gebruikers hebben haar geadviseerd om haar weg te vervolgen en na te denken over het alleen kopen van het huis, maar ze twijfelt nog. Wat denk jij ervan?

Tags: FamilieVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt